Czech Boccia Tour 2019 se účastnili také reprezentanti Velkého Meziříčí

IMG 20191117_140906Ve dnech 15. – 17. listopadu 2019 se v Plzni konal mezinárodní turnaj v boccie, třetí turnaj Czech Boccia Tour 2019. Za HSC Velké Meziříčí se turnaje v kategorii BC 2 zúčastnil František Malec a v kategorii BC1 Ivo Smolík.

Nejdříve se oba hráči představili v týmové soutěži společně se dvěma hráči ze Slovenské republiky, Peterem Novotou a Adamem Riečičiarem, oba z kategorie BC 2. Ve skupině se smíšený tým utkal s týmem Plzně, kdy zápas dospěl až do tie breaku, ve kterém se z vítězství radoval smíšený tým. Ve druhém zápase se tým utkal s týmem SC Jedličkova ústavu Praha 2, se kterým po vyrovnaných prvních čtyřech směnách prohrál. O postup do semifinále se tým utkal s dalším týmem SC Jedličkova ústavu Praha 3. Od počátku si tým vypracoval náskok ve skóre a po jednoznačném vítězství tak slavil postup do semifinále, ve kterém se utkal s třetím týmem SC Jedličkova ústavu Praha 1. I tento zápas byl vyrovnaný, ale smíšenému týmu se nedařilo v posledních dvou směnách. Po prohraném zápase na tým čekal zápas o třetí místo, ve kterém se utkal s týmem z Ukrajiny. Po vyrovnaném průběhu se z třetího místa radoval smíšený tým HSC Velké Meziříčí a Slovenska.

V soutěži jednotlivců se v kategorii BC 2 František Malec utkal v základní skupině s Tomášem Medkem s HSC Havířov a Jiřinou Kreibichovou z SC JU Praha. Oba zápasy František prohrál, i když v zápase s Tomášem Medkem neměl po napínavém průběhu daleko k vítězství.
V kategorii BC 1 se Ivo Smolík v základní skupině v prvním zápase utkal s Janou Šotovou z SC JU Praha, kdy po vyrovnaném zápase se Ivo radoval z těsného vítězství. Ve druhém zápase se Ivo utkal s ukrajinskou hráčkou Yanou Pielykhovou. I tento zápas byl napínavý, kdy Ivo po dvou směnách prohrával. O zápasu rozhodla třetí směna, kterou Ivo vyhrál 5:0 a v poslední směně si vítězství pohlídal. Do nedělního čtvrtfinále postoupil ze skupiny z prvního místa. V tomto se utkal s Barborou Skopalovou z HSC Havířov. Velice vyrovnaný a napínavý zápas se rozhodoval až v poslední čtvrté směně, ve které měla více štěstí soupeřka, která vyhrála 3:2.
Oběma hráčům přejeme hodně štěstí do dalších turnajů.

Za finanční podporu v roce 2019 náš sportovní klub děkuje městu Velké Meziříčí, MŠMT, Kraji Vysočina, firmě Wiegel CZ žárové zinkování, obci Vídeň. Mediálním partnerem sportovního klubu je Velkomeziříčsko.

Roman Smolík

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.