Na Mikulášské laťce padl rekord

Mik latkaXXVI. ročník Mikulášské laťky na Základní škole Oslavická Velké Meziříčí, který organizují učitelé tělesné výchovy, se dočkal změny v podobě změny nejlepšího výkonu chlapců 9. tříd.

Již tradiční sportovní akci ve čtvrtečním dopoledni započala kategorie dívek. Mezi minimálně zastoupenými osmačkami jasně kralovala výkonem 125 cm Linda Křehlíková před Martinou Vitešníkovou a Lindou Gregorovou, které překonaly pouze 110 cm.
Výkonnostně vyrovnanější a výrazně početnější jedenáctičlenné startovní pole deváťaček opanovala velkým rozdílem Lenka Holíková 130 cm. O pořadí na druhém až šestém místě rozhodoval při shodném výkonu 120 cm až menší počet neplatných pokusů. Druhá nakonec skončila Nela Bílková, třetí pak Nikola Prokopová.

Třináctka osmáků měla nakonec jasného vítěze v podobě v pořadí druhého z rodu Winterlingů – Jiřího. Ten výrazněji odskočil svým soukmenovcům a připsal si výkon 155 cm. Druhý v pořadí Adam Požár zdolal 145 cm, o pět míň pak stačilo skočit Robinu Koudelovi ke třetí příčce.

Vrcholem celé akce pak byla soutěž žáků 9. tříd. Převážná část závodníků absolvovala pokusy od základní výšky 100 cm, zatímco atleti Tomáš Neufuss a Šimon Čech započali závod na 155 cm respektive na 145 cm. Oba jmenovaní, pak svými výkony zvedli ze židlí davy diváků a předvedli výborné skoky. Z vítězství a nakonec i z překonání letitého školního rekordu (2004 Pavel Peňáz 175 cm) se radoval Tomáš Neufuss, druhý Šimon Čech skočil tentokráte „pouze" 165 cm, třetí v pořadí „nůžkař" Tomáš Novotný si připsal výšku 150 cm.

Ceny třem nejlepším v každé kategorii věnovalo ředitelství Základní školy Oslavická Velké Meziříčí.

V úterý 17. prosince čeká vybrané skokany okresní kolo - XXIII. ročník Vánoční laťky.

Historie Mikulášské laťky

V. Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.