• Velkomeziříčsko
  • Sport
  • Velkomeziříčští hokejisté zvítězili v Uherském Brodě, po zaváhání Ostrohu se posunuli do čela tabulky

Velkomeziříčští hokejisté zvítězili v Uherském Brodě, po zaváhání Ostrohu se posunuli do čela tabulky

UH hhkHC Spartak Uherský Brod – HHK VM 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Góly a asistence: 17:53 Klusák, 28:42 Klusák (Vaculín, Heča), 44:49 Bařinka (Kotek) – 00:20 Křenek (Střecha T., Vlašín M.), 20:42 Střecha T. (Vlašín M.), 38:02 Rozmarín (Maštera), 42:25 Paták (Střecha F.), 58:13 Ambrož.
Sestava HC Spartak Uherský Brod:
Málek – Kužílek, Heča, Mojžíš, Budil, Vaněk, Uhříček, Prokeš – Gergela, Pavlůsek, Kotek, Mikulec, Vaculín, Klusák, Hlaváč, Bařinka, Stiksa
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Juda J.) – Vlašín M., Vlašín P., Burian V., Ambrož, Vondráček, Báňa – Strnad, Křenek, Střecha T. – Paták, Střecha F., Sobotka – Pejchal, Matov, Burian M. – Rozmarín, Hrbatý, Maštera.

Rozhodčí: Grygera – Kociňák, Šmíd.
Delegát utkání: Foukal
Vyloučení: 3:2, využití: 1:0, v oslabení: 0:1
Střely na branku: 19:35 (4:13, 9:10, 6:12)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Málek (UBR) - 88,57 % - 31 zákroků – 58 min.
Slavíček (HHK) - 84,21 % - 16 zákroků – 60 min.
Diváci: 189

K poslednímu mistrovskému utkání zajížděli velkomeziříčští hokejisté do Uherského Brodu.
Vstup do utkání vyšel lépe našim barvám. Po rozehrávce ve středním pásmu zavezl kotouč do útočného pásma Michal Vlašín. Který poslal kotouč po prknech až za soupeřovu branku, kde si puk převzal Tomáš Střecha. Objel soupeřovu branku a přihrál mezi kruhy najetému Davidovi Křenkovi. Ten bez přípravy poslal kotouč za Málkova záda – 0:1. V 9. minutě se do slibné šance dostal opět David Křenek. Backhandové zakončení vytěsnil Málek ramenem nad břevno. V 10. minutě našel Filip Střecha přihrávkou Lukáše Patáka. Kotouč z jeho hole tečoval jeden z bránících hráčů soupeře. V 11. minutě si vypracoval příležitost Martin Burian. Jedovatou střelu na vzdálenější tyč vyrazil Málek vyrážečkou mimo branku. V 16. minutě našel Petr Vlašín přihrávkou z hloubi obranného pásma Tomáše Střechu na útočné modré. Ten si s pukem vybruslil až před Málka. Tvrdou střelu brankář domácích ukryl v lapačce. Přestože patřila první třetina našemu týmu, do kabin se šlo za nerozhodného stavu. V 18. minutě si po pravé straně najel do útočného pásma Klusák a střelou pod horní víko vyrovnal.
Druhá třetina začala opět lépe pro tým z Vysočiny. Ve 21. minutě poslal Michal Vlašín pas na Tomáše Střechu. Ten se zbavil bránícího hráče a poslal kotouč přesně k pravé tyčce Málkovy svatyně – 1:2. Ve 28. minutě byl vyloučen první náš hráč. Nabídnutou přesilovou hru domácí sehráli velmi dobře. Po křižné přihrávce střílel bez přípravy Klusák a vyrovnal stav – 2:2. Ve 34. minutě byl David Křenek viditelně seknut protihráčem. Hlavní rozhodčí však nechal pokračovat ve hře bez vyloučení. Ve 39. minutě zavezl kotouč do útočného pásma Vojta Maštera. Následnou přihrávku usměrnil do soupeřovy branky Petr Rozmarín – 2:3.

Třetí část začala naším vyloučením. Přesto v oslabení ujel po pravé straně Filip Střecha. Přihrávku dostal mezi kruhy Lukáš Paták, který poslal kotouč přesně k levé tyčce – 2:4. Ve 45. minutě mohl definitivně zlomit soupeřovu snahu David Křenek. Jeho střela do pravého horního růžku jen těsně minula branku. Ještě v té samé minutě domácí snížili. Střela z hole Bařinky zapadla do naší branky. Nutno podotknout, že náš brankář měl v tu chvíli zakrytý výhled bránícími spoluhráči. V 51. minutě měl obrovskou šanci Lukáš Paták. Střela z ostrého úhlu prošla po brankové čáře zpět do hřiště. V 58. minutě si vzali domácí trenéři oddechový čas. Následovala hra bez brankáře, kterou naše mužstvo potrestalo. Vyhrané buly a následná střela z hole Pavla Ambrože definitivně zlomila domácí nápor – 3:5.

První mužstvo HHK si odvezlo z Uherského Brodu plný počet bodů a po zaváhání Uherského Ostrohu, který prohrál s Kroměříží po samostatných nájezdech, se posunulo do čela krajské ligy.

V dalším kole, 4. ledna 2020, přivítáme na domácím ledě tým břeclavských Lvů, který si v tomto kole připsal cenný skalp, když porazili Spartak Velkou Bíteš.

Ostatní výsledky sedmnáctého kola: HC Uherské Hradiště – Dynamiters Blansko HK 4:6, HC Lvi Břeclav – HC Spartak Velká Bíteš 7:4, SHKM Hodonín – TJ Sokol Březina 8:4, SKMB Boskovice – HC Uničov 11:3, HC Štika Rosice – HC Brumov-Bylnice 2:4, Hokej Uherský Ostroh – HK Kroměříž 4:5SN

breclavProgram mužů na tento týden:
Sobota 04.01.2019 HHK Velké Meziříčí – HC Lvi Břeclav, začátek utkání v 17.30 hod.
(zimní stadion – Velké Meziříčí)

 

 

HHK VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.