Tomáš Neufuss i Sára Pavlidu drží krajské rekordy

49219505362 9c96b7053f_oTěsně před Vánocemi se velkomeziříčští atleti zúčastnili mezikrajového utkání staršího žactva v Praze a brněnského atletického mítinku Vánoční laťka Hády.

V sobotu 14. prosince se v hale Otakara Jandery v Praze konalo za účasti třinácti družstev mezikrajové utkání staršího žactva. Družstvo z Vysočiny skončilo na desátém místě. K tomuto výsledku pomohli významnou měrou i naši atleti.
Tomáš Neufuss suverénně zvítězil ve skoku do výška osobním rekordem 191 cm. Díky tomuto výkonu se posunul do čela letošních republikových žákovských tabulek. V dalším osobním rekordu 7,39 obsadil 7. místo v nejkratším sprintu na 60 m. 

Výborně si vedla i Sára Pavlidu, byly z toho hned dva nejlepší osobní výkony – na 60 m zaběhla čas 7,89 a ve finále vybojovala 2. místo. V republikových tabulkách jí patří 4. místo, což je halový krajský rekord ve všech mládežnických kategoriích. Ve skoku do dálky skočila prvním pokusem 532 cm a obsadila 7. místo. Ve skoku do výšky byli nominováni do krajského výběru další naši výškaři.
Vyrovnaný osobní rekord předvedl Šimon Čech, kterému za skočených 173 cm patřilo 12. místo. Osmnácté místo výkonem 145 cm obsadila Vendula Švihálková.

Ve středu 18. prosince proběhl v Brně již 24. ročník Vánoční laťky Hády. Tento tradiční závod suverénně ovládl Tomáš Neufuss, když zdolal laťku ve výšce 196 cm. Na třetím místě mezi žáky pak skončil další meziříčský výškař Šimon Čech výkonem 168 cm.

Tomáš Neufuss tímto výkonem nejen vylepšil svůj vlastní oddílový rekord, ale překonal i rekord krajský. Dosavadní krajský rekord měl hodnotu 193 cm a držel ho jihlavský výškař Leoš Krainer dlouhých 40 let.

VELME

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.