• Velkomeziříčsko
  • Sport
  • Velkomeziříčští hokejisté porazili břeclavské Lvy a drží první místo v tabulce krajské ligy

Velkomeziříčští hokejisté porazili břeclavské Lvy a drží první místo v tabulce krajské ligy

IMG 8482HHK VM – HC Lvi Břeclav 6:1 (2:0, 4:0, 0:1)
V prvním utkání roku 2020 se velkomeziříčští hokejisté střetli s týmem Lvů z Břeclavi.

Góly a asistence: 01:41 Sobotka (Paták), 11:08 Střecha T. (Burian V., Křenek), 23:25 Křenek (Střecha T., Kadela), 27:01 Křenek (Střecha T., Strnad), 27:50 Hrbatý (Rozmarín, Salát), 29:06 Střech T. (Křenek, Strnad) – 40:43 Lenkovič (Hrbatý)
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Juda J.) – Kadela, Vlašín P., Burian V., Ambrož, Vondráček, Salát – Strnad, Křenek, Střecha T. – Paták, Střecha F., Sobotka – Vlašín M., Rozmarín, Hrbatý

Rozhodčí: Honza – Paul, Viskot.
Vyloučení: 3:2, navíc: Paták (HHK) 10 minut OT za nesportovní chování
Využití: 0:0, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 49:28 (15:12, 19:9, 15:7)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Slavíček (HHK) - 96,43 % - 27 zákroků – 60 min.
Král (BŘE) - 82,35 % - 28 zákroků – 40 min.
Martinčík (BŘE) -100,00 % - 15 zákroků – 20 min.
Diváci: 304

Od úvodního buly měli naši hráči územní převahu, kterou dokázali střelecky využít. V první části se nejprve prosadila druhá formace. Na konci druhé minuty projel po levé straně do útočného pásma Lukáš Paták. Kotouč zavezl až za soupeřovu branku. Přihrávka směřující do brankoviště našla Lukáše Sobotku, který z první poslal puk do pravého horního rohu Královy svatyně – 1:0. V 8. minutě si připsal první zákrok utkání Zdeněk Slavíček, který zneškodnil Pappovu střelu zápěstím. Ve 12. minutě poslal Viktor Burian pas na Tomáše Střechu, který si z pravé strany sjížděl před soupeřovu branku a pohodlně poslal kotouč do odkryté klece – 2:0. Ve 14. minutě poslal Roman Kadela pas na Davida Křenka, který si vybruslil až před Krále. Ten kotouč mířící do branky zneškodnil lapačkou.

Ve druhé části byla převaha domácího týmu ještě znatelnější. Hosté se do našeho pásma dostávali pouze výjimečně. Ve 24. minutě operovala v útočném pásmu první formace. Na jejím konci našel Tomáš Střecha přihrávkou Davida Křenka. Ten z mezikruží poslal kotouč pod Králův pravý beton – 3:0. Ve 26. minutě si připsal zákrok náš brankář. Střelu Göndöra ukryl Zdeněk Slavíček ve výstroji. Na začátku 28. minuty se Tomáš Střecha zbavil tří bránících břeclavských hráčů a přihrávkou na pravý kruh našel Davida Křenka. Ten bez přípravy poslal kotouč pod horní víko nešťastného Krále – 4:0. Ještě v téže minutě lovil Král puk ze své sítě znovu. Petr Rozmarín projel po levé straně až do útočného pásma, prohodil hokejku bránícího soupeře na najíždějícího Adama Hrbatého, který poslal touš za Králova záda – 5:0. Ve 30. minutě se dostal od hrazení kotouč na úplně volného Tomáše Střechu, který měl dostatek času na překonání brankáře Lvů – 6:0. Ve 37. minutě se po špatném střídaní dostali do přečíslení břeclavští hráči. Se střelou a následnou dorážkou si poradil náš gólman.

V úvodu třetí části se dočkali hosté, kteří zaznamenali čestný gól z hole Lenkoviče. Naši hráči vyslali ve třetí třetině na střídajícího juniorského brankáře Lvů Martinčíka celkem 15 střel, které dokázal mladičký brankář pochytat.

První mistrovské utkání v novém roce skončilo přesvědčivou výhrou velkomeziříčských hokejistů. V tabulce nadále patří mužům HHK průběžné první místo.
V dalším kole zajíždí první tým HHK do Uherského Hradiště, kde bude bojovat o další mistrovské body.

Břeclav tab

 

 

 

 

 

 

 

Ostatní výsledky osmnáctého kola: Dynamiters Blansko HK – Hokej Uherský Ostroh 3:4SN, HK Kroměříž – HC Štika Rosice 9:4, HC Brumov-Bylnice – SKMB Boskovice 3:11, HC Uničov – SHKM Hodonín 4:5, TJ Sokol Březina – HC Spartak Uherský Brod 3:4, HC Spartak Velká Bíteš – HC Uherské Hradiště 2:3.

Program mužů na tento týden:
Sobota 11.01.2020 HC Uherské Hradiště – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 18.30 hod. (zimní stadion – Uherské Hradiště)

HHK VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.