Velkomeziříčští hokejisté zvítězili v okresním derby

IMG 9189HHK VM – HC Spartak Velká Bíteš 7:0 (1:0, 3:0, 3:0)

Góly a asistence: 05:45 Střecha F. (Paták, Burian V.), 32:42 Rozmarín (Matov, Pejchal), 34:12 Kadela (Střecha T.), 34:29 Střecha F. (Paták, Burian V.), 45:13 Sobotka (Paták, Burian V.), 50:38 Burian M. (Bula, Vlašín M.), 56:18 Ambrož (Střecha T., Střecha F.)

Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Řehoř) – Kadela, Vlašín P., Burian V., Ambrož, Vondráček, Salát, Vlašín M., Báňa – Strnad, Křenek, Střecha T. – Paták, Střecha F., Sobotka – Pejchal, Matov, Rozmarín – Burian M., Bula, Roupec.

Sestava HC Spartak Velká Bíteš:
Štourač (Straník) – Novák, Šidák A., Dittrich, Trnka, Grman, Rosendorf – Šidák M., Novák, Petrčka, Michálek, Groma, Kratochvíl, Bednář, Touška, Biolek, Jochman

Rozhodčí: Kohoutek – Husák, Paulík
Delegát utkání: Křivský
Vyloučení: 3:6, využití: 2:0, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:25 (9:9, 16:9, 6:7)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Slavíček (HHK) - 100,00 % - 25 zákroků – 60 min.
Štourač (VB) - 77,42 % - 24 zákroků – 60 min.
Diváci: 356

Ve 20. kole krajské ligy došlo na odvetu okresního derby mezi týmy HHK a Spartakem Velká Bíteš. Trenéři mohli do utkání počítat s kompletními čtyřmi formacemi. Mezi tyče se postavil Zdeněk Slavíček, kterému kryl záda Milan Řehoř.

Úvod utkání začal náporem hostujícího týmu, který se usadil v našem obranném pásmu. Na začátku 6. minuty signalizoval hlavní rozhodčí Kohoutek vyloučení na straně hostí. Ve hře bez brankáře se prosadila druhá formace HHK. Lukáš Paták poslal kotouč do brankoviště, kde se odrazil k Filipovi Střechovi, který poslal puk do odkryté bítešské branky – 1:0. V 8. minutě se dostal před soupeřovu branku Roman Kadela. Projektil z jeho hole jen těsně minul pravou tyčku. V 10. minutě si nabruslil do útočného pásma Patrik Matov. Střela jen těsně minula brankovou konstrukci. O minutu později se k odraženému kotouči dostal Martin Burian, který nechal vyniknout brankáře hostí.

Ve druhé části narůstal tlak domácích na soupeřovu branku. Ve 22. minutě poslal Lukáš Paták kotouč před branku, kde si sjížděl Filip Střecha. Střelu z první vyrazil Jirka Štourač betonem. Ve 23. minutě vyzkoušeli soupeři pozornost Zdeňka Slavíčka. Nejprve střílel od modré lajny Rosendorf a vzápětí poslal tvrdou ránu přes hradbu hráčů Jiří Novák. Ve 28. minutě se do vyložené šance dostal bítešský forward Bednář, který si nadvakrát nepřišel na našeho gólmana. Ve 29. minutě to v ochozech pořádně zahučelo. Po dělovce z hole Tomáše Střechy se ozvala branková konstrukce. Ve 33. minutě se slušně zaplněný zimní stadion dočkal další branky. Po výměně kotouče mezi Patrikem Matovem a Martinem Pejchalem se k puku dostal Petr Rozmarín, který bez váhání poslal touš k levé tyčce – 2:0. Po této brance ještě víc narostl tlak na soupeřovu branku. Ve 35. minutě, v rozmezí 17 vteřin, padly do soupeřovy branky další dva góly. U prvního gólu byla první formace. Tomáš Střecha podržel puk na holi a v momentě, kdy si k levé tyčce najel Roman Kadela, tak mu poslal kotouč. Pro Romana už bylo velmi jednoduché poslat černou gumu do odkryté klece – 3:0. U druhého slepeného gólu byla druhá formace. Lukáš Paták zavezl kotouč za branku, poslal kotouč mezi kruhy, kde byl připraven Filip Střecha. Ten „z první" prostřelil brankáře soupeře mezi nohama – 4:0.

tabulkaVe třetí třetině padly, stejně jako v té prostřední, tři góly. Ve 45. minutě fauloval hráč Spartaku. Následovala přesilová hra, kterou hráči HHK využili. Lukáš Paták poslal křižnou přihrávku na Viktora Buriana, který poslal puk na najíždějícího Lukáše Sobotku. Ten si vybruslil do útočného pásma a střelou zápěstím poslal kotouč na vzdálenější tyč – 5:0. V 50. minutě opět zamířil na trestnou lavici hráč hostů. Nabídnutou přesilovou hru zužitkoval o minutu později junior Martin Burian, který si před brankou počínal chladnokrevně. Kotouč, který se odrazil od brankáře, si potáhl k pravé tyčce a střelou nad beton rozvlnil brankovou síť – 6:0. Konečnou podobu výsledku dal v 57. minutě Pavel Ambrož, který puk z hole Tomáše Střechy poslal tvrdou ránou za záda Jirky Štourače.

Středeční derby tak skončilo jednoznačným vítězstvím velkomeziříčských hokejistů. Po prohře Uherského Ostrohu jsme tak zvýšili náskok v tabulce KL na 6 bodů.

V sobotu se hráči Velkého Meziříčí opět představí na domácím ledě v utkání s Dynamiters Blansko.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: v první třetině to byl boj. My jsme naštěstí dali první branku a diktovali tempo. Ale soupeř byl nebezpečný, měl i šance na srovnání, ale v těchto fázích nás podržel gólman. Možnosti na branky jsme si vytvořili, ale nedali je. Ve druhé třetině jsme na soupeře vyvinuli větší tlak a vytěžili jsme z toho tři branky, což prakticky rozhodlo zápas. A v poslední části jsme soupeře už k ničemu nepustili a navíc vedení postupně navyšovali na 7:0. Poslední část už pro nás byla pohodovější, soupeř už takový odpor nekladl. Jsme velmi rádi, že derby, které je vždy specifické, se takto zvládlo a máme další tři body do tabulky.

MISTROVSKÉ UTKÁNÍ_-_BLANSKOOstatní výsledky dvacátého kola: Dynamiters Blansko HK – HC Štika Rosice 6:2, HK Kroměříž – SHKM Hodonín 1:2 Hokej Uherský Ostroh – SKMB Boskovice 2:5, HC Uničov – HC Lvi Břeclav 4:5PP, TJ Sokol Březina – HC Uherské Hradiště 1:8 HC Brumov-Bylnice – HC Spartak Uherský Brod odloženo na 20.2.2020.

Program mužů na tento týden:
Sobota 18. 01. 2020 HHK Velké Meziříčí – Dynamiters Blansko HK, začátek utkání v 17.30 hod. (zimní stadion – Velké Meziříčí)

HHK VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.