Velkomeziříčští hokejisté prohráli s Blanskem i druhé utkání této sezony

hhk blanskoHHK VM – Dynamiters Blansko HK 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)

Góly a asistence: 14:10 Salát (Matov), 46:34 Střecha T. – 21:49 Šmahel (Král, Jílek), 31:16 Drenčko (Jílek, Král), 35:41 Sedláček (Berka).

Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Řehoř) – Kadela, Vlašín P., Báňa, Ambrož, Vondráček, Salát – Strnad, Křenek, Střecha T. – Paták, Střecha F., Sobotka – Pejchal, Matov, Rozmarín – Vlašín M., Bula, Hrbatý.

Sestava Dynamiters Blansko HK:
Vlach (Šenk) – Antoňů, Verner, Pilát, Hanzlík, Sedláček – Šmahel, Antal, Kuběna, Berka, Král, Jílek, Drenčko, Jakubec.

Rozhodčí: Vepřek – Bačák, Kučera.
Vyloučení: 4:5, využití: 0:2, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:20 (17:5, 13:10, 8:5)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Slavíček (HHK) - 85,00 % - 17 zákroků – 59 min.
Vlach (BLA) - 94,74 % - 36 zákroků – 60 min.
Diváci: 188

V sobotu odehráli velkomeziříčští hokejisté, opět před domácím publikem, 21. kolo krajské ligy. V tomto kole se střetli s nepříjemným soupeřem z Blanska, který je v prvním vzájemném měření sil této sezony porazil na domácím ledě 3:1.

V první třetině měli domácí hráči střeleckou převahu, umocněnou dvojnásobnou přesilovou hrou ze 4. minuty, která trvala 65 vteřin. V této početní výhodě se brankáře hostů Vlacha nepodařilo překonat. Největší šanci měl po přihrávce Michala Vlašína Honza Bula. Kotouč z jeho hole jen těsně minul branku. O minutu později poslal pas David Křenek na Petra Vlašína, který si nabruslil mezi kruhy. Po jeho střele se ozvala branková konstrukce Vlachovy branky. V 10. minutě si připsal první zákrok strážce naší svatyně Zdeněk Slavíček. Ve 13. minutě přenechal David Křenek kotouč Tomáši Střechovi. Ve vyložené šanci na soupeřova brankáře nevyzrál. V 15. minutě poslal přihrávku Patrik Matov na Daniela Saláta, který si s kotoučem zajel až na brankovou čáru. Poté z ostrého úhlu poslal puk směrem na branku, kde si gólman Vlach srazil betonem puk za brankovou čáru – 1:0. V 16. minutě následovala další přesilová hra domácího týmu. V té nejprve vybruslil až před brankáře Roman Kadela. Střela z jeho hole skončila těsně vedle pravé tyčky. Následnou střelu, od modré lajny, z hole Pavla Ambrože ukryl Vlach v lapačce. V 18. minutě měl vyloženou příležitost Martin Pejchal, který ani nadvakrát, nedokázal dostat puk do soupeřovy sítě. V samém závěru první třetiny se dostal do brejku blanenský forward Drenčko, kterého vychytal náš brankář.

V úvodu druhé třetiny měli početní výhodu hráči Blanska. Tu po necelé minutě dokázali využít zásluhou Šmahela – 1:1. Ve 23. minutě zavezl kotouč do útočného pásma Petr Rozmarín. Následnou střelu zneškodnil Vlach lapačkou. O minutu později byl ve vyložené šanci Adam Hrbatý. Blafákem však Vlacha nepřekonal. Ve 29. minutě po střele Milana Strnada kotouč opět orazítkoval brankovou konstrukci. V nastalém zmatku se do šancí dostali David Křenek a Tomáš Střecha. Ani jednomu se gól nepodařilo dát. Ve 30. minutě měli hosté druhou početní výhodu a opět ji dokázali využít. Autorem vedoucí branky byl Drenčko – 1:2. Po této brance měli naši hráči opět souvislý tlak, ovšem k tíženému vyrovnání to nevedlo. Naopak z ojedinělého brejku hostí se prosadil Sedláček – 1:3.

hhkbVe třetí části bylo vidět, že chtěl domácí tým rychle nepříznivý stav zvrátit. Ve 47. minutě ujel po pravé straně do útočného pásma Tomáš Střecha. S pukem si najel až před brankáře a střelou pod horní víko vstřelil kontaktní gól – 2:3. V 51. minutě měli hosté čtvrtou početní výhodu, ve které předvedl obětavý zákrok Milan Strnad, který zblokoval tvrdou střelu z hole kapitána hostí Marka Antoňů. V závěru měli početní výhodu domácí hráči, ve které se, přes veškerou snahu, nedokázali prosadit a tak si blanenští Dynamiters připsali i druhou letošní výhru nad naším týmem.

V příštím kole zajíždíme na vyškovský led, kde se utkáme o další mistrovské body s týmem TJ Sokol Březina.

Ostatní výsledky dvacátého prvního kola: HC Spartak Velká Bíteš – TJ Sokol Březina 5:0, HC Uherské Hradiště – HC Uničov 4:3PP, HC Lvi Břeclav – HC Brumov-Bylnice 5:1, HC Spartak Uherský Brod – HK Kroměříž 3:6, SHKM Hodonín – Hokej Uherský Ostroh – 5:4, SKMB Boskovice – HC Štika Rosice 5:4.

Program mužů na tento týden:
Sobota 25. 01. 2020 TJ Sokol Březina – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 17:00 hod. (zimní stadion – Vyškov)

HHK VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.