Starší dorostenky turnajové vítězství neobhájily

St.dky VMV letošním ročníku třídenního turnaje Žirovnického jednorožce zbylo na velkomeziříčské hráčky pouze páté místo. Obhajoba loňského prvenství se nekonala, když v konkurenci prvo a druholigových týmů jsme skončili bez bodu.

Nejprve v pátečním večeru jsme velice dobře vstoupili do souboje s domácími a po celý první poločas si udržovali vícebrankové vedení. Díky výrazným změnám v sestavě a zejména častým chybám jsme přepustili aktivitu soupeři a do konce utkání pak již tahali za kratší konec.

Sobotní dopolední souboj s prvoligovým týmem DHK Plzeň nám odhalil řadu nedostatků technických a zejména taktických, ve kterých jsme zcela propadli. Hráčská lavička kupila přehršel chyb, a tak brankový účet Západočešek rychle narůstal. Dvacetigólový rozdíl byl tak odpovídající dění na hřišti. Druhý sobotní duel byl pravým opakem toho dopoledního. Naše hráčky plnily taktické pokyny trenérů, velmi dobře kombinovaly, organizovaně bránily a díky tomu se o vítězství s kynžvartskými tahaly až do samotného závěru 50-ti minutové hrací doby. Poslední turnajové utkání v nedělním čase oběda jsme sehráli proti prvoligistkám od Vajgaru dle současných možností našeho mladého týmu. Citelně jsme postrádali na rozehrávce nápaditost Markéty Pospíšilové, která pro zranění odehrála jen velmi krátký časový úsek. Fyzická převaha a herní zkušenosti soupeřek byly znát. I když jsme hráli s chutí, výsledek byl jasný.
Přínosem této třídenní akce bylo, že jsme vyzkoušeli řadu taktických variant, prověřili si individuální schopnosti jednotlivkyň, zapracovali na souhře a na kolektivu.
První únorovou sobotu v generálce na jarní druholigové odvety se, doufejme, v domácím prostředí předvedeme ve výsledkově lepším světle.
TJ Sokol Velké Meziříčí – DHK Slavoj Žirovnice 20:23, - DHC Plzeň 17:38, - TJ Sokol Lázně Kynžvart 21:25, - Házená Jindřichův Hradec 21:31.

Hrály: Homolová Eliška, Trojanová Aneta (1) – Pacalová Lenka (16), Slámová Karolína (14), Pospíšilová Markéta (9), Puffer Natálie (7), Koudelová Natálie (7), Odehnalová Tereza (7), Borkovcová Tereza (7), Pospíšilová Magda (6), Dusilová Valérie (2), Sedlářová Tereza (2), Houdková Valerie (1), Horká Vendula.
Trenéři Ing. Vincenc Záviška, Ing. Tomáš Partl.

Pozvánka do sportovní haly „za Světlou":
sobota 1. února
9,00 - 16,00 hodin přípravný turnaj starších dorostenek
sobota 8. února
11,00 hodin II. liga starší dorostenky TJ Jiskra Otrokovice
neděle 9. února
9,00 – 16,00 hodin Alpa Cup muži

http://www.hazenavm.cz/

Vincenc Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.