Velkomeziříčští hokejisté porazili Sokol Březinu

hokej sokolTJ Sokol Březina – HHK VM 2:8 (1:0, 1:3, 0:5)

Góly a asistence: 05:32 Hroudný (Pokorný), 26:50 Dupljaku (Švejda, Pokorný) – 29:06 Vlašín M. (Paták), 31:55 Strnad (Křenek), 37:38 Paták (Vlašín M., Střecha F.), 44:35 Střecha T. (Křenek, Báňa), 45:29 Vlašín M. (Střecha F.), 52:07 Hrbatý (Rozmarín, Vondráček), 56:45 Střecha T. (Křenek, Strnad), 56:58 Báňa (Paták, Vlašín M.).
Sestava TJ Sokol Březina:
Hynšt (Jakubčík) – Pokorný, Švejda, Beutl, Štěrba – Nevřela, Malíř, Jarolím, Kozel, Dupljaku, Václavík, Boček, Hroudný, Beneš.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Svoboda I.) – Kadela, Vlašín P., Báňa, Ambrož, Burian V., Vondráček, Salát – Strnad, Křenek, Střecha T. – Paták, Střecha F., Vlašín M. – Pejchal, Matov, Sobotka – Hrbatý, Rozmarín, Maštera.

Rozhodčí: Volf – Halás, Šico.
Vyloučení: 1:6, využití: 0:0, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:37 (7:12, 15:12, 9:13)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Hynšt (BŘZ) - 78,38 % - 29 zákroků – 60 min.
Slavíček (HHK) - 93,55 % - 29 zákroků – 60 min.
Diváci: 87

V dalším kole krajské ligy zajížděli velkomeziříčští hokejisté do Vyškova, kde má domovský stánek tým TJ Sokol Březina. Náš soupeř se nachází na poslední příčce tabulky krajské ligy. Přesto jde o nepříjemného soupeře, který nás v minulé sezoně na svém stadionu dokázal porazit. Naši hráči potřebovali, po domácí prohře s Blanskem, zase naplno bodovat, aby si udrželi první příčku v KL.

Utkání začalo velmi opatrně z obou stran. V polovině 6. minuty se dočkali domácí fanoušci, když se dostali hráči Sokola do přečíslení. Následovala křižná přihrávka na Hroudného, který prostřelil našeho brankáře – 1:0. První střela zaměstnala domácího gólmana až v 7. minutě. V 10. minutě zavezl kotouč do útočného pásma Lukáš Paták, za modrou ho přenechal Michalovi Vlašínovi. Ten vyslal na Hynšta přízemní střelu, kterou gólman vyrazil betonem. V 11. minutě měli hráči Březiny první přesilovou hru. V této početní nevýhodě hráči HHK dobře bránili, soupeře do žádné velké šance nepustili. Ve 14. minutě zaměstnali Hynšta střelami od modré lajny, Lukáš Paták a Pavel Ambrož. V 16. minutě po křižné přihrávce střílel „z první" Václavík. Brankář HHK kotouč ukryl v lapačce. V 19. minutě putoval na trestnou lavici, za příliš mnoho hráčů na ledě, domácí útočník Malíř. Největší šanci v přesilovce měl Tomáš Střecha, který z mezikruží vyslal kotouč k levé tyčce. Gólman v poslední chvíli vyrazil puk betonem.

Na začátku druhé třetiny měli početní výhodu domácí hráči. Po jedné z akcí v našem obranném pásmu nastřelili domácí tyčku naší branky. Ve 27. minutě přišla špatná rozehrávka HHK po které vstřelil Dupljaku další branku – 2:0. Na začátku 30. minuty se konečně dočkali i naši hráči. Lukáš Paták zavezl kotouč do útočného pásma, kde přenechal touš, v tandemu jedoucímu, Michalovi Vlašínovi. Ten přes clonící domácí hráče poslal puk na vzdálenější tyč – 2:1. Na konci 32. minuty se hráči HHK dočkali vyrovnání. Po střele Davida Křenka se kotouč v brankovišti dostal k Milanovi Strnadovi, který svým důrazem poslal puk za Hynštova záda – 2:2. Ve 34. minutě měli domácí možnost strhnout vedení opět na svoji stranu. Měli totiž k dispozici 72 vteřin dvojnásobnou přesilovou hru. V této početní nevýhodě vytáhl Zdeněk Slavíček zákrok utkání. Po střele jednoho z domácích obránců byla naše brána úplně volná. Náš brankář byl po předešlém zákroku mimo brankoviště a tak po kotouči vymrštil lapačku. Domácí hráči se již radovali, že dali gól, ale kotouč měl Zdeněk bezpečně ukryt v lapačce. Ve 38. minutě orazítkoval puk spojnici tyčky a břevna po střele Tomáše Střechy. Ještě v téže minutě se ale mohla naše lavička radovat. Kotouč po přihrávce Michala Vlašína nasměřoval z mezikruží tvrdou střelou k levé tyčce Lukáš Paták – 2:3. Závěr druhé třetiny hrál náš tým opět v oslabení, ve kterém výborně napadal soupeřovu rozehrávku a prakticky ho k ničemu nepustil.

Ve třetí části už byli naši hráči v herní pohodě. Zejména po dvou slepených gólech ze 45. a 46. minuty. Nejprve nás do dvougólového vedení poslal Tomáš Střecha, který využil zmatku při střídání domácích a prakticky nikým neatakován prostřelil Hynšta – 2:4. Následovala přihrávka Filipa Střechy, mezi kruhy sjíždějícímu Michalovi Vlašínovi, který střelou „z první" nedal brankáři Sokola žádnou šanci – 2:5. V 53. minutě založil akci z hloubi obranného pásma Vašek Vondráček, který křižným pasem našel ve středním pásmu Petra Rozmarína. Ten si po levé straně nabruslil do útočného pásma a poslal přes dvě bránící hole soupeře pas na Adama Hrbatého, který překonal nešťastného gólmana Březinu – 2:6. O minutu později si sjel na pravý kruh Viktor Burian, který dostal přesnou přihrávku na hůl. Následnou tvrdou střelu Hynšt vyrazil. Další dva góly padly v závěru zápasu, a to v rozmezí 13 vteřin. Nejprve David Křenek prohodil kotouč přes obránce na Tomáše Střechu, který si vybruslil až do předbrankového prostoru a překonal domácího brankáře – 2:7. Po vyhraném buly nabruslil Lukáš Paták do útočného pásma, zde přenechal kotouč Michalovi Báňovi, který střelou k pravé tyčce stanovil výsledku konečnou podobu – 2:8.

Hodnocení utkání asistentem trenéra Michalem Krčou: K utkání jsme přistoupili lehkovážně, čehož soupeř využil a první třetinu po našich neproměněných šancích zaslouženě vyhrál. Druhá třetina začala stejně, jako první skončila, houževnatí a dobře pohybující se hráči soupeře zvýšili na 2:0 a to byl pro nás impulz něco změnit. Zlepšili jsme pohyb, kombinaci a začali se dostávat více do šancí, které jsme využili a do konce třetiny skóre obrátili. Třetí třetinu jsme si pohlídali, a i když soupeř byl nepříjemný až do konce, tak jsme skóre postupně navyšovali a zaslouženě vyhráli.

hokej tab

Ostatní výsledky dvacátého druhého kola: Dynamiters Blansko HK - SKMB Boskovice 3:5, HC Štika Rosice – SHKM Hodonín 4:6, HC Spartak Uherský Brod – Hokej Uherský Ostroh 3:4, HK Kroměříž – HC Lvi Břeclav 0:3, HC Brumov-Bylnice – HC Uherské Hradiště 2:6, HC Uničov – HC Spartak Velká Bíteš 5:3.

 

 

Program mužů na tento týden:

MISTROVSKÉ UTKÁNÍ - UNIČOV
Sobota 01.02.2020 HHK Velké Meziříčí – HC Uničov, začátek utkání v 17:30 hod.
(zimní stadion – Velké Meziříčí)

HHK VM

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.