Starší dorostenky na domácím turnaji zvítězily

St.dorostenky bez_Lenky_Pacalové_copyV domácím prostředí jsme do turnaje vstoupili proti převážně starším dorostenkám Pardubic velice dobře a hned od úvodu čtyřicetiminutové hrací doby si drželi čtyřgólový náskok.

Leč s přibývajícími minutami jsme neproměnili několik po sobě jdoucích brankových příležitostí a soupeř dorovnal. Po změně stran jsme pokračovali v kolektivním výkonu, předváděli nápadité akce a jen díky vícero obraným chybám si drželi pouze nejtěsnější vedení. V samotném závěru hrací doby převzal soupeř aktivitu a byl to on, kdo v posledních 90 - ti sekundách měl i gólově navrch. Naše vítězství se rodilo těžce. Nejprve jsme dorovnali brankový stav. Po té nás zachránila výtečným zákrokem naše brankářka a až po proměnění sedmimetrového hodu po zaznění závěrečného signálu jsme se mohli radovat z plného bodového zisku.

Druhý souboj jsme svedli s prvoligovým týmem Kobylis. Opět jsme předváděli velmi dobrou a pestrou útočnou souhru. Aktivní důraznou obranou udrželi střelkyni pražanek a díky tomu po celou hrací dobu vedli. Dramatickou koncovku jsme zvládli na výtečnou a při celoplošné osobní obraně přesným zásahem ztvrdili zasloužilé vítězství. Do posledního turnajového utkání jsme vstupovali s tím, že pouze vítězství nám zajistí po letech domácí turnajový triumf. Hráčky i bez kanonýrky Lenky Pacalové nic nepodcenily a velmi zdařilým kolektivním výkonem porazily mladší dorostenky Pardubic.

Na turnaji trenéry potěšil zlepšující se výkon brankářek Elišky Homolové a Anety Trojanové. V souhře s pivotmankami Natálií Puffer a Vendulou Horkou je vidět výrazný pokrok, zvláště první z jmenovaných začíná být tou pravou oporou. Na postech křídel se osvědčila Tereza Borkovcová, přes drobné zdravotní problémy se tentokráte příliš neprosazovala Natálie Koudelová, další z křídel Klára Kuřátková teprve sbírala hrací minuty. Na postu spojek jsme byli potěšeni souhrou Markéty Pospíšilové, již jmenované Lenky Pacalové. Zápas od zápasu herně i takticky roste Karolína Slámová a do našich barev navrátivší se Tereza Odehnalová. Prostor na rozehrávce i v křídelních prostorách dostala Valérie Dusilová, na které je však výrazně vidět tréninkové manko. Ostrým herním testem prošla i další brněnská hráčka Sabina Havelková. Pro zranění nezasáhla do turnaje a bude dlouhodobě absentovat univerzálka Magda Pospíšilová, které touto cestou přejeme brzký návrat do dorosteneckého týmu.

Budeme se těšit na první ostrý druholigový start příští sobotu proti hráčkám Otrokovic, kterým jsme v prvním soutěžním kole po vyrovnaném průběhu nakonec podlehli.

Výsledky:

TJ Sokol Velké Meziříčí – DHK Pardubice „A" 25:24, - TJ Sokol Kobylisy II 20:18 - DHK Pardubice „B" 20:15.

Pořadí:

1. TJ Sokol Velké Meziříčí 65:57 6
2. TJ Sokol Kobylisy II 63:57 4
3. DHK Pardubice „B" 44:55 2
4. DHK Pardubice „A" 55:58 0

Hrály: Homolová Eliška, Trojanová Aneta – Slámová Karolína (16), Pospíšilová Markéta (12), Puffer Natálie (9), Pacalová Lenka (7), Odehnalová Tereza (7), Borkovcová Tereza (7), Koudelová Natálie (3), Dusilová Valérie (1), Horká Vendula (1), Kuřátková Klára (1), Havelková Sabina (1).
Trenéři ing. Vincenc Záviška, ing. Tomáš Partl, Kuřátková Andrea.

Pozvánka do sportovní haly „za Světlou":
sobota 8. února
11,00 hodin II. liga starší dorostenky TJ Jiskra Otrokovice
neděle 9. února
9,00 – 16,00 hodin Alpa Cup muži
Sobota 15. února
9,00 – 16,00 hodin JUST IT Cup minižáci

http://www.hazenavm.cz/
Vincenc Záviška

St.dorky2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.