Starší dorostenky zahájily vítězně

IMG 8233_copyTJ Sokol Velké Meziříčí - TJ Jiskra Otrokovice 30:25 (16:10)

Úspěšný start do jarní odvetné části předvedly domácí hráčky. I když trenéři museli ještě na pátečním tréninku řešit hodně zvláštní omluvu naší nejzkušenější hráčky, která dala přednost masopustnímu veselí...

Do utkání v tradičním sobotním dopoledni jsme nakonec nastoupili pouze se čtveřicí spojek, z nichž navrátivší se odchovankyně újezdské házené Tereza Odehnalová nastoupila pro zranění nohy se sebezapřením, a nutno podotknout, že se s rolí střelecké spojky nakonec popasovala výborně. Omezenému stavu naší úderné síly jsme podřídili i zápasovou taktiku. Základem našeho kolektivního výkonu byla od prvních minut velmi dobře organizovaná defenzíva na hrotu s Valérií Dusilovou. V útočné fázi jsme se prezentovali velmi dobrou souhrou spojkové řady Maki Pospíšilové, Káji Slámové a již zmiňované „Ody" ve spolupráci s pivotmankou Natkou Puffer. Účelnou, trpělivou a takřka bezchybnou hrou jsme dokázali navýšit až na sedmigólový rozdíl a loňského účastníka 1. ligy donutili k oddechovému času. Naše hráčky i nadále plnily trenérské pokyny, hrály sebevědomě a kolektivně. Závěr poločasu jsme sehráli zkušeně a na přestávku tak odcházeli s nadějným náskokem, když aktuálně čtvrtý tým druholigové tabulky držela „na uzdě" výbornými zákroky brankářka Eliška Homolová.

Po změně stran začaly otrokovické hráčky náporem, využívaly často přečíslení – útočnou hru bez brankářky. Nám se dařilo odolávat útočnému tlaku, získávat cenné míče a takticky vyzrálou hrou si udržovat dostatečný náskok. Sice jsme ve snaze rychle zakončit třikrát po sobě netrefili odkrytou svatyni soupeře, avšak závěr utkání jsme dohráli bez větších excesů a po zaznění závěrečného signálu se kolektivně radovali z cenného skalpu.

Dvěma chycenými sedmičkami se blýskala a závěr zkušeně dochytala brankářka Aneta Trojanová, křídelnice Terka Borkovcová, Natka Koudelová, Klárka Kuřátková a Valča Houdková tentokráte neměly příliš šancí pro zakončení, pozičně se však úspěšně dokázaly popasovat se soupeřkami na těchto postech.

Po odstoupení SHK Kunovice ze soutěže nás čeká třítýdenní herní pauza a poslední únorový den cestujeme na hřiště TJ Turnov.

7 - m hody 4/3 : 8/5, vyloučení 1:2.
Sled branek: 1:0, 1:1, 4:1, 5:2, 5:3, 6:5, 8:5, 10:6, 10:7, 14:7, 14:9, 15:10, 16:12, 19:12, 20:14, 22:16, 25:18, 25:21, 28:22, 28:24, 30:24.

Hrály: Homolová Eliška, Trojanová Aneta – Slámová Karolína (10/1), Pospíšilová Markéta (8/2), Odehnalová Tereza (6), Puffer Natálie (4), Borkovcová Tereza (1), Kuřátková Klára (1), Koudelová Natálie, Dusilová Valérie, Horká Vendula, Houdková Valerie.
Trenéři Ing. Vincenc Záviška, Ing. Tomáš Partl, Andrea Kuřátková.

http://www.zeny.chf.cz/?cmpid=1407&cmppartid=3190

http://www.hazenavm.cz/

Vincenc Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.