Mladší žáci se zúčastnili mezinárodního turnaje ve Stupavě na Slovensku

m.krejciV termínu 31. ledna – 2. února 2020 se naše družstvo mladších žáků zúčastnilo 7. ročníku mezinárodního házenkářského turnaje ZORNO CUP 2020 ve slovenské Stupavě. Turnaj je pořádán pro kategorie minižáci, mladší a starší žáci, mladší a starší dorostenci.

Turnaje se ve všech kategoriích zúčastnilo celkem 60 družstev. V kategorii mladších žáků bylo přihlášeno celkem 16 družstev, která byla rozlosována do čtyř skupin. V naší skupině jsme se utkali s týmy HC Tatran Stupava (SK), TJ Sokol Centrum Haná (CZ) a Házená Úvaly „B" (CZ). Všechny zápasy se hrály 2x15 minut. Do prvního zápasu jsme nastupovali proti domácímu týmu HC Tatran Stupava, který měl v hledišti velký počet fanoušků, kteří svůj tým hnali kupředu. Naši hráči dokázali se soupeřem držet krok pouze první poločas, který byl velice bojovný a vyrovnaný. Bohužel v druhém poločase nám soupeř odskočil o 6 branek, a to už jsme nedokázali dorovnat a proti herně lepšímu soupeři jsme nakonec prohráli 9:20.

Na odpočinek jsme měli pouze hodinu a čekal nás druhý zápas proti TJ Sokol Centrum Haná. I přes domluvenou taktiku před zápasem jsem do něho nevstoupili vůbec dobře a od začátku jsme prohrávali, a to hlavně díky laciným technickým chybám. Poločas jsme prohráli o 5 branek. O přestávce došlo na důraznou domluvu a úpravu taktiky. Kluci druhou půlku začali jako vyměnění. Velmi se zlepšila obrana, ale bohužel nás zradila v útoku koncovka. Druhý poločas jsme dotahovali a kdyby se hrálo ještě o chvíli déle, tak jsme soupeře výsledkově dotáhli. Bohužel po ukončení druhé půle na ukazateli svítilo skóre 12:14 a my jsme prohráli i druhý zápas. Tímto jsme ukončili první hrací den a potřebovali jsme špatnou náladu smazat a připravit se na druhý den. S kluky jsme tedy vyrazili do aquaparku v bratislavské Petržalce. Tam se kluci pořádně vyřádili a úplně zapomněli na dva prohrané zápasy. Večer se šlo brzo spát, protože nás čekal ráno v 8:00 poslední zápas ve skupině proti Házená Úvaly „B" a všichni podvědomě věděli, že je to zápas, který určí, zda bude turnaj úspěšný nebo neúspěšný.

Po brzkém budíčku a snídani jsme již byli v 7:30 v hale a rozcvičovali se před zápasem. Kluci do zápasu vlítli jako uragán a po 4 minutách jsme již vedli 5:0. Dařila se nám obrana, kde na ni soupeř nedokázal nic vymyslet, a hlavně se nám začala dařit v útoku koncovka. Poločas jsme vyhráli 7:2. Do druhého poločasu jsme vstupovali uvolnění a na celém herním projevu to bylo znát. Výsledek jsme si do konce zápasu pohlídali a zaslouženě vyhráli 13:7. Toto vítězství nám určilo 3. místo v základní skupině a další zápasy o konečné 9.-12. místo.

Další zápas nás čekal až za dlouhých 7 hodin. Volný čas jsme vyplnili nákupem něčeho dobrého, procházkou městem, odpočíváním a sledováním zápasů starších žáků. První ze soupeřů o umístění nás čekal tým TJ Strojár Malacky. Do zápasu jsme vstoupili s mírným respektem, protože jsme věděli, že to nebude lehký zápas. Veliké problémy nám dělal soupeřův pivot, který by se neztratil svou výškou a váhou ani mezi dorostenci. Kluci ho nedokázali celý poločas pokrýt, ale i tak jsme poločas vyhráli o jedinou branku 8:7. O přestávce jsme klukům naordinovali novou taktiku na obraně a doufali jsme, že se vše podaří. Kluci pokyny v druhém poločase plnili do puntíku, kde se nám podařilo soupeřova pivota úplně vymazat a po závěrečném hvizdu jsme slavili vítězství 16:10.

Po tomto vítězství nás čekal poslední zápas, další den opět ráno v 8:00, kde jsme se utkali s týmem THA Martin. Věděli jsme, že to opět nebude lehký soupeř. Na obou stranách to bylo velice bojovné utkání. První poločas jsme těsně vyhráli 6:5. Kluci byli rozhodnutí, že tento zápas vyhrají, a takto přistoupili k druhému poločasu. Velice se nám dařila obrana, kde kluci dokázali dobře bránit soupeřovy signály a dařila se nám v útoku koncovka. Na konci zápasu jsme mohli slavit vítězství 16:11. Skočili jsme na konečném 9. místě a celý turnaj hodnotíme velice kladně. Turnaj nám ukázal, že když chceme, tak umíme hrát dobrou házenou a neztratíme se ani v mezinárodní konkurenci. Všichni hráči dostali prostor ve hře a svým dílem přispěli k dobrým výsledkům.

Výsledky:

Zápasy ve skupině

VM – HC Tatran Stupava (SK) 9:20
VM – TJ Sokol Centrum Haná 12:14
VM – Házená Úvaly „B" 13:7

Zápas o 9.-12. místo

VM – TJ Strojár Malacky (SK) 16:10

Zápas o 9. místo

VM – THA Martin (SK) 16:11

Hráli: Borkovec Martin, Trifanov Ondřej, Uchytil Marek – Badalík Michal, Fiala Matouš, Fiala Štěpán, Hradecký Filip, Jelínek Tomáš, Kocourek Jakub, Krejčí Adam, Navrátil Ondřej, Sedlák Marek, Smejkal Vítek

Trenéři: Martin Krejčí, Radek Navrátil
Vedoucí družstva: Pavel Uchytil

Martin Krejčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.