• Velkomeziříčsko
  • Sport
  • Velkomeziříčští hokejisté si vítězstvím nad Kroměříží zajistili první místo v tabulce Krajské ligy

Velkomeziříčští hokejisté si vítězstvím nad Kroměříží zajistili první místo v tabulce Krajské ligy

IMG 1446HHK VM – HK Kroměříž 7:0 (0:0, 4:0, 3:0)

Góly a asistence: 20:17 Strnad (Vlašín P., Střecha T.), 23:04 Barák (Matov, Strnad), 25:41 Paták (Ambrož), 27:30 Báňa (Rozmarín), 43:21 Rozmarín (Kadela, Barák), 45:19 Střecha F. (Paták), 57:19 Barák (Ambrož, Matov).

Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Juda J.) – Kadela, Vlašín P., Báňa, Ambrož, Burian V., Vondráček, Salát – Strnad, Juda M., Střecha T. – Paták, Střecha F., Vlašín M. – Maštera, Bula, Sobotka – Rozmarín, Matov, Barák.

Rozhodčí: Slavka – Polesný, Smetková.
Vyloučení: 2:4, využití: 0:0, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:28 (13:9, 14:7, 10:12)

Procentuální úspěšnost brankářů:
Slavíček (HHK) - 100,00 % - 28 zákroků – 60 min.
Fajgl (KRO) - 78,95 % - 15 zákroků – 28 min.
Svoboda (KRO) - 83,33 % - 15 zákroků – 32 min.
Diváci: 293

V předposledním utkání základní části se velkomeziříčští hokejisté před domácím publikem střetli s týmem HK Kroměříž. V případě vítězství by si domácí tým zajistil první místo po základní části. Kroměřížští nás v prvním vzájemném měření sil dokázali porazit a tak měli domácí soupeři co vracet.

V první třetině diváci branku ani na jedné straně neviděli. Přesto byl k vidění z obou stran rychlý, kombinační hokej. V 5. minutě se do příležitosti dostal Milan Strnad. Kotouč z jeho hole vyrazil Fajgl mimo branku. V 8. minutě dostal přihrávku mezi kruhy kroměřížský forward Jelínek. Jeho příležitost zneškodnil Zdeněk Slavíček. V následující minutě zachytil naši špatnou rozehrávku Vávra. Kotouč mířící do brankového prostoru domácí brankář vyrazil ramenem. V 15. minutě se dostal do brejku Zavřel, kterému znemožnil přesnější zakončení vrátivší se domácí hráč. V 19. minutě měli naši hráči přesilovou hru, která se přesunula do druhé části.

IMG 1600Druhá třetina konečně přinesla i góly. Po skončení přesilové hry vymetl šibenici Milan Strnad, který převzal pas od Petra Vlašína a z levého kruhu mířil přesně – 1:0. Ve 23. minutě se do brejku dostal Zavřel, který si obloukem najel před našeho brankáře. Střelu zápěstím Zdeněk Slavíček ukryl ve výstroji. Ve 24. minutě si Milan Strnad vyměnil kotouč s Patrikem Matovem. Ten s pukem zajel po levé straně do útočného pásma. Z pravé strany si do předbrankového prostoru sjížděl Martin Barák, který kotouč poslal za Fajglova záda – 2:0. Ve 26. minutě převzal v útočném pásmu puk Lukáš Paták, najel si mezi kruhy a střelou zápěstím nedal brankáři šanci – 3:0. V polovině 28. minuty poslal Petr Rozmarín přihrávku na obránce Michala Báňu, který měl dost času na střelu přes hradbu clonících hráčů před Fajglem – 4:0. Po tomto gólu se Fajgl poroučel z branky a nahradil ho Svoboda. Ve 36. minutě si po levé straně najel do útočného pásma Vojta Maštera. Po jeho střele se rozezněla branková konstrukce. O minutu později zavezl Mirek Juda kotouč až za soupeřovu branku. Následovala přihrávka před branku na Martina Baráka, který střelou z první nechal vyniknout Svobodu. V závěru prostřední části střílel od modré kroměřížský bek Vávra. Kotouč z jeho hole ukryl náš brankář v lapačce.

kromV třetí třetině viděli diváci ještě další tři góly. A k radosti domácích fanoušků všechny v soupeřově síti. Nejprve ve 44. minutě při akci na jeden dotek střílel gól Petr Rozmarín, který byl dobře postavený u levé Svobodovy tyčky – 5:0. Asistenci si připsali Martin Barák a Roman Kadela. Herní pohodu předvedli forwardi druhé formace. Lukáš Paták zajel s kotoučem do útočného pásma, zpětnou přihrávkou našel Filipa Střechu, který najel před brankáře Svobodu a bekhendem poslal touš pod horní víko – 6:0. V 53. minutě byl vyloučen, na hráčskou lavici první domácí hráč. Na soupeři byla vidět snaha o vstřelení čestného gólu. Několik střel v tomto oslabení zneškodnil Zdeněk Slavíček. V 58. minutě střílel od modré lajny Pavel Ambrož. Před brankou byl dobře postavený Martin Barák, který tečí poslal kotouč za soupeřova brankáře – 7:0.
Vítězstvím si domácí mužstvo zajistilo první místo v tabulce Krajské ligy po základní části. V posledním kole zajíždí velkomeziříčští hokejisté do Uherského Ostrohu, kde budou v neděli od 17 hodin bojovat o další mistrovské body.

Ostatní výsledky dvacátého pátého kola: TJ Sokol Březina – HC Brumov-Bylnice 4:8, HC Spartak Velká Bíteš – Hokej Uherský Ostroh 5:4, HC Lvi Břeclav – SKMB Boskovice 2:6, HC Uherské Hradiště – HC Štika Rosice 3:8, HC Spartak Uherský Brod – SHKM Hodonín 5:4SN, HC Uničov – Dynamiters Blansko HK 7:1.

Program mužů na tento týden:
Neděle 23. 2. 2020 Hokej Uherský Ostroh – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 17:00 hod. (zimní stadion – Uherský Ostroh)

HHK VM

IMG 1741

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.