Šestý ročník lezení nad vodou se i přes deštivé počasí vydařil

WBG titU vodní nádrže ski klubu pod Fajtovým kopcem se v sobotu uskutečnil již šestý ročník jedinečné lezecké akce Rafiki Water Boulder Games 2020. Stejně jako předešlé roky byl o tento lezecký zážitek velký zájem. Počasí sice moc nepřálo, ale i tak si závodníci a návštěvníci této akce dokázali vykouzlit úsměv na rtech a dopřát si tak příjemný a pohodový sobotní den.

Boulderových závodů nad vodou se zúčastnili děti i dospělí. Zkušení i méně zkušení lezci si mohli vychutnat trochu toho adrenalinu na lezecké stěně, ale také si užít odpočinek a koupání ve vodní nádrži. Stěna pro dospělé závodníky byla vysoká neuvěřitelných 9 metrů, pro mladší účastníky zde byla menší lezecká stěna s nejvyšším místem 5,5 metru nad vodní hladinou.

Pro účastníky, kteří se přišli jen podívat a nasát jedinečnou atmosféru této nevšední události, si jako bonus pořadatelé připravili lanovku nad vodou. Překvapením v programu byla plánovaná komentovaná exhibice freeride mountain bikingu v podání nadaného mladého freestylisty Jakuba Hejla, rodáka z Velkého Meziříčí. Kvůli deštivému počasí se však vystoupení nakonec neuskutečnilo.

Stupně vítězů - děti

  • ročník 2009 a mladší

1. Jaroslav Ambroz
2. Klára Preislerová
3. Vojta Zeman

  • ročník 2007-2008

1. Tereza Martincová
2. Matěj Braun
3. Marek Šoukal

  • ročník 2005-2006

1. Štěpán Bulena
2. František Danda
3. Jan Kubišta

Stupně vítězů - ženy

1. Sabina Skoupá
2. Dominika Dupalová
3. Žofie Košťálková

Stupně vítězů - muži

1. Matěj Hlaváček
2. Ondřej Hlinka
3. Ríša Pařil

Nikola Čermáková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.