Meziříčí se stává centrem talentovaných volejbalistů

volejKrajští radní schválili v červenci žádost Tělovýchovné jednoty Spartak Velké Meziříčí o získání statutu Krajského centra talentované mládeže. Velkomeziříčský volejbalový klub se nově dostal na seznam devatenácti sportovních oddílů, které v Kraji Vysočina fungují pod hlavičkou centra pracujícího s talentovanou mládeží.

Prvoligovému klubu, který v současnosti vychovává tři stovky mladých volejbalistů, se díky tomuto statutu mimo jiné otevírá nová možnost čerpání krajských dotací na dlouhodobé sportovní aktivity talentované mládeže v regionu. Letos kraj podpořil činnost sportovních oddílů, včetně velkomeziříčského ski klubu, částkou 8 milionů korun.

Souhlasné stanovisko s přidělením statutu vyjádřily i volejbalové kluby z Jihlavy, Žďáru nad Sázavou, Polné, Havlíčkova Brodu, Hrotovic a Pelhřimova, které s chlapci také pracují. Pravidlem je, že krajští radní přidělují statut pouze jednomu sportovnímu subjektu v kategorii chlapců a dívek se sídlem na Vysočině. Cílem podpory je podchycení mladých talentovaných sportovců a zvyšování jejich sportovní výkonnosti. Volejbalové centrum pro dívky i nadále zůstává v Jihlavě na Březinkách.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.