Na rybářských závodech u Šeborova dominovali soutěžící z Třebíčska

20200822 105414V sobotu 22.srpna se za vesničkou Šeborov poblíž Uhřínova uskutečnil druhý ročník pohodových rybářských závodů určených pro širokou veřejnost. Jejich organizátory a pořadateli se opět stali –vlastník tam situovaného rybníka, totiž místní soukromý zemědělec Pavel Uchytil, jeho syn Pavel Uchytil mladší a s nimi Stanislav Dočkal, Vladimír Pařil a Ludvík Šimek z Velkého Meziříčí.

Za úmorného vedra ryby braly opravdu jen málo – a pouze na hlubině blíže křoviskům a hrázi. Závodilo se od šesti hodin až do pravého poledne, a to každý s jedním prutem. Většina chytala natěžko, avšak dost bylo i takzvaných „splávkařů", kteří lovili jak na plavanou, tak i na položenou. Na akci dorazili dospělí i děti. Původně plánovaná nedělní juniorská soutěž byla totiž zrušena, respektive zahrnuta do společné soboty. Na startu se sešla téměř padesátka předem přihlášených rybářů, čímž byla kapacita břehů naplněna. Nejvíce zástupců zde mělo Velké Meziříčí, dále Uhřínov, Otín, Jaroměřice nad Rokytnou, Velká Bíteš, Pavlínov a Mostiště; dostavili se však také zájemci z Kozlova, Větrného Jeníkova, Třeboně, Rudíkova, Dolních Heřmanic, Lhotek a Balin. Nechyběl ani doprovod a přihlížející divačky s pejsky. Ve startovním poli se objevila jedna žena - Jana Novotná z Jaroměřic n. R., a jedna dívka, jíž byla Eliška Nedomanská z Otína. Svoje loňské vítězství přijel obhajovat Jaroslav Martinec z Mostišť. Ke konzumaci se nabízelo vítané občerstvení - a sice mňamózní dršťkovka, kterou připravil František „Iša" Krejčí z Velkého Meziříčí, dále také ohřívané uzeniny, pivo, káva, čaj, rum, jakož i další dobroty či pochutiny.

Nejúspěšnější rybolovci obdrželi na závěr trofejní kovové poháry, medaile, barevné diplomy a rozličné věcné ceny, mezi nimiž se objevily mj. i některé produkty z farmy. Část cen se losovala coby tombola. Děti dostaly sladkosti a drobné dárky. Sponzoři cen: zemědělská farma Pavel Uchytil / Šeborov; truhlářská firma „Doména" VM / Stanislav Dočkal & Pavel Dohnal; Město Velké Meziříčí - turistické a informační centrum na radnici / Květoslava Hladíková; pivnice „Na Lipnici" VM / Lenka Marková; Dřevo Měřín; Alpa VM; Jaroslav „Zvonda" Horký z Jívoví; Vlastimil Pól VM; Vladimír Pařil VM.
Všem mecenášům náleží uznání a poděkování. Mediálními partnery byly týdeník Medřičské listy, měsíčník Velkomeziříčsko, internetové NovinyVM/ObchodyVM a Horácké noviny Třebíč.

  • Konečné pořadí nejlepších:

1. Stanislav Růžička/Jaroměřice nad Rokytnou
2. Vlastimil Celý/Jaroměřice nad Rokytnou
3. Václav Novotný/Jaroměřice nad Rokytnou
4. Jiří Škorpík/Otín
5. Ivan Hořínek/Kozlov
6. Roman Prokeš/Velká Bíteš
7. Josef Šulc/Velké Meziříčí

  • Zvlášť vyhodnocená kategorie juniorů do patnácti let:

1. Martin Řezníček/Pavlínov

  • Soutěž o nejdelší rybu:

1. Vlastimil Celý/Jaroměřice nad Rokytnou – kapr 58 cm
2. - 3. Václav Novotný Jaroměřice nad Rokytnou – kapr 54 cm a Martin Řezníček/Pavlínov – kapr 54 cm

Úsekoví rozhodčí: Vladimír Pařil, Ludvík Šimek, Stanislav Dočkal (všichni z VM).
Nejstarším účastníkem byl Ivan Svoboda z Velkého Meziříčí, závodníkem z nejvzdálenějšího místa pak Pavel Ouška z Třeboně (kraj Jihočeský). Jako nejúspěšnější nástraha se ukázaly rousnice.

Na shledanou napřesrok!

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.