Mladší žáci byli úspěšní na mezinárodním turnaji v Kuřimi

1O víkendu 22.-23.8.2020 vyrazili mladší žáci na mezinárodní turnaj do Kuřimi. Tento turnaj jsme zařadili na poslední chvíli do letní přípravy, která začala od 15.8.2020 pětidenním soustředěním v Dolní Cerekvi.

Turnaje se celkem zúčastnilo 19 týmu z České a Slovenské republiky. V části turnaje pro mladší žáky bylo celkem 10 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Hrací čas byl 1x25 minut a hrálo se jak ve sportovní hale, tak na venkovním hřišti. V základní skupině jsme se utkali s týmy Malacky (SK), Kuřim B, Kuřim A, Polanka nad Odrou a Napajedla. První tři zápasy jsme odehráli ve sportovní hale a další dva zápasy jsme odehráli na venkovním hřišti.

V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu Malacek (SK). Byl to soupeř, se kterým se často nesetkáváme, ale kluci nic nepodcenili a připsali jsme si první výhru v poměru 19:13. V druhém zápase jsme nastoupili proti domácímu týmu Kuřim B. Zápas byl pohledný a vyrovnaný z obou stran, ale nakonec se štěstí přiklonilo na naši stranu a uhájili jsme vítězství 12:11. V dalším zápase jsme opět nastoupili proti domácímu týmu, tentokrát proti Kuřim A. Tento zápas byl po celou dobu v naší režii a dovedli jsme ho do vítězného konce v poměru 17:5.

Po třech odehraných zápasech ve sportovní hale jsme se stěhovali na venkovní hřiště. Počasí, které v tu chvíli panovalo (jasná obloha a teplota přes 30 stupňů), nasvědčovalo k tomu, že se bude jednat o hodně náročné zápasy. V prvním venkovním zápase jsme nastoupili proti týmu Polanky nad Odrou, se kterým jsme nikdy nehráli, a tudíž jsme moc nevěděli, co můžeme očekávat. Zápas byl vyrovnaný do 15. minuty, kde nastal zlom. Soupeři docházely síly, dařilo se nám ubránit jeho útoky a již jsme si pohlídali konec zápasu, který jsme dovedli do vítězného konce v poměru 16:10. V posledním zápase základní skupiny jsme nastoupili proti týmu Napajedel. Tento zápas byl opět od začátku v naší režii a výsledek byl jednoznačný 17:5. Základní skupinu jsme vyhráli bez ztráty bodu a večer jsme spokojeně odjížděli domů nabrat síly.

2Druhý den ráno jsme museli do Kuřimi odjíždět již v 6:30, protože nás první zápas čekal již v 8:00. Jednalo se o čtvrtfinále, ve kterém jsme narazili na čtvrtý tým druhé skupiny, na tým Maloměřic. Začátek zápasu byl z naší strany trošku rozpačitý, ale to trvalo pouze do páté minuty, kde jsme již vše vzali do svých rukou, zápas vyhráli 21:9 a postoupili do semifinále. V něm jsme narazili na tým Liberce. Kluci od začátku plnili pokyny a šli za jasným cílem, zahrát si finále na turnaji. Toto se nám podařilo a tým Liberce jsme porazili 16:7 a byli jsme ve finále. V něm jsme narazili na dosud neporažený tým Újezdu u Brna. Od začátku bylo finále vyrovnané. V průběhu ale soupeři začínaly docházet síly a my jsme zápas dovedli do vítězného konce v poměru 17:12.

3Celým turnajem jsme prošli bez ztráty bodu a naše celkové skóre bylo pěkných 135:72. Na závěr byl nejlepším brankářem turnaje vyhlášen Ondřej Trifanov. Na turnaji jsme celkově odehráli 200 minut a všichni hráči dostali prostor, aby mohli ukázat, co natrénovali na soustředění, které předcházelo tomuto turnaji. Musíme konstatovat, že se kluci toho nezalekli. Sice chyb bylo ještě pořád hodně, ale alespoň víme, na čem musíme na trénincích zapracovat.

Výsledky:
Základní skupina:
VM – Malacky (SK) 19:13
VM – Kuřim B 12:11
VM – Kuřim A 17:5
VM – Polanka n/O 16:10
VM – Napajedla 17:5

Čtvrtfinále:
VM – Maloměřice 21:9

Semifinále:
VM – Liberec 16:7

Finále:
VM – Újezd u Brna 17:12

 Sestava: Ondřej Trifanov, Daniel Červený – Bradáč David, Fexa Richard, Fiala Štěpán, Jelínek Tomáš, Kocourek Jakub, Klíma Tomáš, Krejčí Adam, Sedlák Jan, Smejkal Vítek, Strýček Štěpán

Trenéři: Martin Krejčí, Pavol Živčic, Jiří Holý
Vedoucí družstva: David Strýček

M. Krejčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.