Mladší a starší dorostenky pokračují v přípravě na novou sezónu

2Po předčasně ukončeném soutěžním ročníku 2019 – 2020 z důvodů celostátních opatření a následném uvolňování omezení, započaly mladé hráčky s pravidelným trénováním od 11. května. Trénovali jsme 2 – 3 krát týdně na plážových hřištích a v domácí sportovní hale až do posledního červnového víkendu.

V kádru starších dorostenek došlo k minimálním obměnám – do kategorie žen přešla naše dlouholetá dorostenecká opora Lenka Pacalová, hostování skončilo hráčkám Tatranu Bohunice Valerii Houdkové a Tereze Sedlářové.
Z úspěšného týmu starších žákyň věkově do mladších dorostenek přešlo sedm hráček, proto se trenéři rozhodli přihlásit do nového soutěžního ročníku 2020 2021 i druhý dorostenecký kolektiv, a to do 2. ligy mladších dorostenek, hrající oblast Morava jih.

Na vlastní intenzivní letní přípravu většina dívek nastoupila a tréninkový proces zahájila od pondělí 10. srpna. Každodenní dvouhodinové podvečerní tréninky nahradila od 14. do 18. srpna třífázová příprava, zaměřená dopoledne ve Sportovním centrum Velké Meziříčí na fyzickou zdatnost, v odpoledním čase ve sportovní hale pak na individuální herní činnosti a souhru. Následovala dvě modelová utkání se staršími žáky Kuřimi, která splnila dozajista svůj účel.

1Po jednodenním odpočinku odcestovala vlakem „pouze dvacítka" hráček včetně čtveřice starších žaček na třídenní mezinárodní turnaj Jiskra Junior handball cup 2020 Otrokovice. Utkání byla hrána v kategorii mladších dorostenek střídavě na venkovním hřišti a v hale, starší dorostenky pak všechny svoje souboje odehrály v moderně zrekonstruované městské sportovní hale. Výborné podmínky turnaje včetně zázemí sportovní haly umožnily odehrát velmi kvalitní přípravu a konfrontovat se s prvo a druholigovými týmy České a Slovenské republiky. Turnajový systém umožňoval věkově mladším dorostenkám hrát i za starší kategorii, proto některé z našich nastupovaly v obou týmech.

Mladší dorostenky nakonec obsadily páté turnajové místo. Nad jejich síly byly prvoligové týmy Sokola Poruba, DHK Zora Olomouc, nejtěsnějším rozdílem jsme prohráli s hráčkami Sokola Písek, nestačili jsme ani na přední slovenský dorostenecký tým MHK Bytča. Dělbu bodů jsme zažili s druholigovými domácími Otrokovicemi a vcelku jednoznačně jsme si vedli proti společnému týmu hráček Havířova, Zábřehu a Hrabůvky, vystupujícím pod názvem Moravia Handball Academie.

TJ Sokol Velké Meziříčí - Sokol Poruba 16:27, - Zora Olomouc 15:24, - MHK Bytča 13:18, - Sokol Písek 13:14, - Otrokovice 16:16, - Moravia Handball Academie 22:5.

Hrály: Součková Marcela, Homolová Eliška – Holíková Lenka (20), Koudelová Natálie (18), Bibrová Tina (16), Rosická Bára (14), Vostálová Eva (9), Trojanová Aneta (6), Puffer Natalie Nicole (6), Homolová Nikola (4), Babáková Barbora (2).

Pořadí turnaje:
1. TJ Sokol Poruba
2. DHK Zora Olomouc
3. MHK Bytča
4. TJ Sokol Písek
5. TJ Sokol Velké Meziříčí
6. TJ Jiskra Otrokovice
7. Moravia Handball Academie

Starší dorostenky obsadily čtvrté místo za prvoligovými týmy DHK Zora Olomouc, slovenským celkem MHK Bytča, dramatickou remízu uhrály v souboji s Moravia Handball Academie (hráčky Zábřehu, Hrabůvky, Kunovic), plný počet bodů získaly s prvoligovými hráčkami Sokola Písek, otočit zápas s dvoubodovým ziskem se nakonec podařilo proti domácím Otrokovicím, nad naše síly byly v posledním turnajovém vystoupení druholigové soupeřky ze Žirovnice.

TJ Sokol Velké Meziříčí - Olomouc 6:20, - Bytča 8:21, - Moravia Handball Academie 17:17, - Písek 16:14, - Otrokovice 14:10, - Žirovnice 13:17.
Hrály: Homolová Eliška, Trojanová Aneta – Pospíšilová Markéta, Odehnalová Tereza, Dusilová Valérie, Borkovcová Tereza, Kuřátková Klára, Horká Vendula, Pospíšilová Magda, Slámová Karolína, Puffer Natalie Nicole, Koudelová Natálie.

Pořadí turnaje:
1. DHK Zora Olomouc
2. MHK Bytča
3. Moravia Handball Academie
4. TJ Sokol Velké Meziříčí
5. TJ Sokol Písek
6. TJ Jiskra Otrokovice
7. TJ Házená Žirovnice

Trenéři a vedoucí družstev: Ing. Vincenc Záviška, Ing. Tomáš Partl, Pavel Rosický, Jarmila Šabacká.
Tréninková a herní příprava po turnaji bezprostředně pokračuje: mladší dorostenky odehrály v pátek 28. srpna modelové utkání 3 x 20 minut v Havlíčkově Brodě a předvedeným výkonem proti o něco starším hráčkám nastínily, že by mohly v nadcházející sezóně bojovat o čelo tabulky, uvidíme...

Starší dorostenky a ženy se o tomto víkendu zúčastnily tradičního třídenního turnaje plážové házené v Pardubicích, po návratu v neděli 30. srpna od 18.00 hodin přivítaly v 1. kole Českého poháru prvoligové ženy Tatranu Bohunice.

Celková bilance přípravy dorostenek za měsíc srpen: 23 tréninkových jednotek a 15 zápasů.

docRozpis_-_házená_-_doma_podzim_2020.doc

Vincenc Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.