Velkomeziříčští úspěšně reprezentovali na Házenkářském festivalu v Lovosicích

MinižáciV termínu 4. - 6. září 2020 se naše družstva minižáků, mladších a starších žáků zúčastnila 7. ročníku Házenkářského festivalu v Lovosicích. Ve třech kategoriích se turnaje zúčastnilo celkem 68 týmů z ČR a Německa. Součástí turnaje byl i doprovodný program. V pátek večer bylo opékání buřtů a venkovní promítání filmu na fotbalovém stadionu. Na sobotní večer bylo na zimním stadionu připraveno extraligové utkání mužů Lovosice – Nové Veselí a my všichni jsme byli přítomni.

Minižáci
Pro minižáky to byl těžký turnaj, kdy většina kluků se takhle velké akce zúčastnila úplně poprvé. Někteří soupeři byli opravdu o třídu výše a našim hráčům ukazovali, jak má správná miniházená vypadat. Kluci se ale výzvy nezalekli, zlepšovali se a ke konci turnaje se jim podařilo i několikrát vyhrát. Všem hráčům se podařilo vstřelit branku a odjížděli tak nakonec všichni spokojeni. Oživením byla určitě i návštěva místního bazénu. V celkovém pořadí jsme skončili na 17. místě z 24 celků. Tahounem týmu byl Nikolas Fexa.
Vítězem této kategorie se stalo družstvo Dukly Praha 1 před HBC Jičín a Lovosicemi 1.

Mini2Výsledky:
Základní skupina:
VM - Zruč nad Sázavou 16:25
VM - HK FCC Město Lovosice 1 15:27
VM - Sokol Telnice 15:29
VM - HC Dukla Praha 2 27:15
VM - HC Elbflorenz 2006 e.V. (něm) 5:37
Skupina o 17. - 24 místo:
VM - Příbram 10:0
VM - HK FCC Město Lovosice 2 18:11
VM - HC Dukla Praha 2 21:19

Hráli: Adam Janda, Nikolas Fexa, Martin Jelínek, Tomáš Raus, Dominik Vitešník, Ondřej Kadlec, Adrian Kadlec, Jakub Podsedek, David Stoklasa.
Trenéři : David Stoklasa, Petr Kaštan, Vlaďka Kaštanová.

Mladší žáci
Mladsi1Mladší žáci odehráli v základní skupině celkem 5 zápasů, kde první tři zápasy se hrály na venkovním hřišti a další dva již v hale. Postupně jsme se utkali s týmy Lions Hostivice, HSK Tygři Ústí nad Labem, HK FCC Město Lovosice 2, TJ JM Chodov a TJ Slavoj Děčín. Kluci v základní skupině dovedli do vítězného konce celkem 4 zápasy a jen jednou odešli poraženi, a to pouze o 1 gól. Tento výsledek nám určil druhé místo v základní skupině a postup do čtvrtfinále mezi 8 nejlepších. V něm jsme narazili na tým Sokol Kostelec nad Labem. Začátek zápasu byl vyrovnaný, ale v průběhu jsme nad soupeřem začali převládat fyzicky, a to vedlo k vítězství v poměru 8:5, a to nás poslalo do semifinále mezi 4 nejlepší celky. V semifinále jsme narazili na tým HC Dukla Praha 2. Zápas byl po celou dobu vyrovnaný, ale ke konci nám bohužel začaly docházet síly, toho soupeř využil a my jsme prohráli v poměru 10:12. Tento výsledek nás poslal do bojů o 3. - 4. místo. V tomto zápase jsme nastoupili opět proti týmu Lions Hostivice, se kterým jsme v základní skupině prohráli pouze o gól. Zápas byl po většinu času vyrovnaný. Bohužel naše chyby a nedůraznost v obraně, které byly podpořeny špatným útokem vedli k tomu, že jsme zápas o 3. - 4. místo prohráli v poměru 9:12. Skončili jsme tedy na konečném 4. místě z celkového počtu 22 týmů. Kluci na turnaji sehráli hodně těžkých zápasů a do nadcházející sezóny jim to dá hodně nových zkušeností. Všichni hráči si vstřelili minimálně jednu branku, a to je také velmi pozitivní. Turnaj nám ukázal, v čem máme rezervy a na čem musíme na trénincích zapracovat. Celkově ale hodnotíme turnaj jako velmi povedený.

Výsledky:
Základní skupina:
VM – Lions Hostivice 11:12
VM – HSK Tygři Ústí nad Labem 15:8
VM – HK FCC Město Lovosice 2 15:8
VM – TJ JM Chodov 10:5
VM – TJ Slavoj Děčín 12:4

Čtvrtfinále:
VM – Sokol Kostelec nad Labem 8:5

Semifinále:
VM – HC Dukla Praha 2 10:12

O 3. - 4. místo
VM – Lions Hostivice 9:12

Hráli: Ondřej Trifanov, Daniel Červený – Fexa Richard, Klíma Tomáš, Bradáč David, Badalík Michal, Smejkal Vítek, Fiala Štěpán, Krejčí Adam, Jelínek Tomáš, Fiala Matouš, Kocourek Jakub, Fňukal Stanislav

Trenéři: Martin Krejčí, Jiří Holý
Vedoucí družstva: Martin Fiala

Starší žáci
Starsi1Starší žáci skončili ve skupině na třetím místě po výhrách nad Lovosicemi II 18:5 a Ostravou 14:6, jsme smolně prohráli se Zručí nad Sázavou 13:14 a po prohře s Duklou Praha II 14:16 nás čekala Skupina o 9. až 16. místo. V ní jsme postupně porazili Rokycany 15:7 a Duklu Praha I 17:16, kde musely rozhodovat sedmimetrové hody. Obsadili jsme konečné deváté místo na turnaji. Hráči se utkali s kvalitními soupeři a sehráli těžká utkání, ze kterých si odnesou zkušenosti do dalších zápasů. Klukům patří poděkování za pěknou reprezentaci svého klubu a města.

Hráli: Bradáč V., Čermák Š., Pavlíček J., Rosa B., Navrátil O., Vik D., Koudela R., Jaša A., Sedlák M., Uchytil J., Zezula P., Uchytil M., Borkovec M.

Trenéři: Navrátil R., Svoboda P., Kavka P.

Autoři: trenéři jednotlivých celků

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.