Sáru Strnadovou porazila v Colere jen olympijská vítězka

Sára Itálie_2_upr2_copyPrvní dva snowboardcrossové závody kategorie FIS roku 2021 hostilo 16. ledna italské Colere. Vzhledem k tomu, že na konci týdne už startoval Světový pohár, mnoho týmů využilo tuto možnost k otestování aktuální formy.

Českou republiku reprezentovala mimo jiné i Sára Strnadová z našeho Ski klubu Velké Meziříčí, která v kvalifikaci obsadila čtvrté místo. Poté se začalo bojovat v rozjížďkách. Závod byl extrémně vyrovnaný a byl značně poznamenán častými kontakty mezi jezdci a jejich pády. Sára Strnadová si z českých jezdců vedla nejlépe a prošla bez komplikací až do finále. V něm poté dokázala v předposlední zatáčce předjet celkově šestou a sedmou závodnici loňského pořadí Světového poháru Raffaelu Bruttovou a Sofii Belingheriovou. Sklonit se musela pouze před olympijskou vítězkou Michelou Moioliovou.

Ivo Doležal

Sára Itálie_2_copy_copy

Sára Itálie1_copy

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.