• Velkomeziříčsko
  • Sport
  • Startuje mistrovství světa juniorů v akrobatickém lyžování a snowboardingu. O medaile bude bojovat i 27 Čechů

Startuje mistrovství světa juniorů v akrobatickém lyžování a snowboardingu. O medaile bude bojovat i 27 Čechů

Sára StrnadováV ruském Krasnojarsku začíná mistrovství světa juniorů v akrobatickém lyžování a snowboardingu. Od 18. do 28. března se uprostřed Sibiře bude bojovat hned v sedmnácti soutěžích. Českou výpravu přitom tvoří celkem 27 sportovců.


Ve dvanáctičlenné výpravě akrobatických lyžařů tvoří největší část skicrossaři, jednou z nich je i Kateřina Neumanová. Ještě o tři více je v Krasnojarsku českých snowboardistů. Mezi snowboardcrossaři je také Sára Strnadová. Obě závodnice tak reprezentují Ski klub, samozřejmě rovněž město Velké Meziříčí. Sára do dějiště odletěla již 18. března, závody ve snowboardcrossu jsou na pořadu v úterý 23. a středu 24. března. Katka odletěla v pondělí 22. března a závody ji čekají ve dnech 26. a 27. března. V jedenácti dnech se bude v Krasnojarsku bojovat v sedmnácti soutěžích celkem o třicet sad medailí.

Děvčatům držíme palce a přejeme co nejlepší možný výsledek a snad i nějakou tu medaili.

Ivo Doležal

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.