Sára Strnadová navštívila radnici

P1290343V úterý 30. března čekalo vedení města vzácnou návštěvu. Po zakončení sezóny a řadě úspěchů z posledních dní se přišla představit snowboardcrossová závodnice a zároveň čerstvá mistryně světa ve své disciplíně, Sára Strnadová.

Osmnáctiletá Sára, která je členkou Ski klubu Velké Meziříčí, pohovořila se starostou a místostarostou města o svých dojmech z právě uplynulých závodů, cestě ke své sportovní kariéře a o smělých plánech do budoucna. Na ukázku přinesla sportovkyně obdržené poháry včetně dvou medailí z mistrovství světa juniorů v akrobatickém lyžování a snowboardingu v ruském Krasnojarsku – zlatou z individuálního závodu a bronzovou z týmového závodu, který absolvovala s Brunem Tatarkem. Na památku se Sára podepsala do kroniky města a panu starostovi darovala svůj dres. V závěru setkání obdržela závodnice přání mnoha úspěchů do budoucna včetně darů a květin. Po setkání s vedením města zavítala úspěšná Sára i do naší redakce, kde zodpověděla pár dotazů, poskytla jedinečné fotografie včetně záznamu vítězného závodu. Vše zmíněné můžete zhlédnout pod naším článkem.

8

Zeptaly jsme se Sáry:

Jaké jsou vaše pocity po získání titulu juniorské mistryně světa?
Určitě pozitivní, z výsledku jsem nadšená. Ten závod byl především zajetý na sto procent, což se stává opravdu zřídka.

Byla mezi gratulanty i snowboardistka a olympijská vítězka Samková?
Ano, byla.

Zaznamenaly jsme titulek, že vás paní Samková objevila. Je pravda, že vás objevila?
To není pravda. Nejsem si vůbec jistá, kdo tuto nepravdivou informaci rozšířil. Ve skutečnosti mě objevil bývalý trenér Evy Samkové, a to na jednom kempu, kterého jsem se zúčastnila. Líbilo se mu způsob, jakým jezdím, proto mne spojil s reprezentací.

Přišla jste do reprezentace mezi posledními?
Ne, právě mezi prvními. Do reprezentace se nabírají sportovci od 15 let. Já do ní nastoupila ve 13 letech.

Čekají vás aktuálně ještě nějaké závody?
Nečekají, sezónu jsem již úspěšně zakončila. V létě absolvuji tréninky – atletiku, gymnastiku, jezdím na kole nebo na longboardu.

Lucie Málková

 

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.