Meziříčí zahájilo atletickou sezónu

IMG 20210602_172205První červnová středa patřila v České republice královně sportů. V rámci projektu Atleti spolu se závodilo na 253 místech naší země a atletických klání se zúčastnilo přes 22 tisíc příznivců atletiky. Hlavní mítink za účasti našich nejlepších reprezentantů probíhá v Plzni.

Do projektu se zapojilo i 85 atletů atletického oddílu TJ Sokol Velké Meziříčí od nejmladší kategorie – předškoláčků až po kategorie žactva a dorostu.

IMG 20210602_145454Akci jsme uspořádali jako nesoutěžní setkání – děti si mohly vyzkoušet přípravkové disciplíny jako např. hod tenisákem a míčkem, skok do dálky z místa, člunkový běh a překážkovou dráhu. Z atletických disciplín to byl běh na 50 m a 200 m.
Místo měřených výsledků děti dostávaly po absolvování každé disciplíny razítko a poté jako odměnu párek v rohlíku a drobné předměty, které poskytl Český atletický svaz speciálně pro tuto příležitost.

Měřené soutěžní disciplíny (50 m, skok do dálky z místa, hod medicinbalem) absolvovalo mladší a starší žactvo a dorost v rámci testů obecné pohybové výkonnosti Sportovního centra, které je zřízeno Českým atletickým svazem i ve Velkém Meziříčí.

VELME

plakát Atleti_spolu

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.