Koncem srpna se uskuteční III. ročník rybářských závodů v Šeborově

carp-440630 1920V sobotu 28. 8. se budou konat v pořadí už třetí rybářské závody na rybníku, který se nachází pod sportovním letištěm u Šeborova. Pořadateli jsou rodina soukromých zemědělců Uchytilových, Stanislav Dočkal a Vladimír Pařil, oba z Velkého Meziříčí.

Akce začíná samostatným záborem míst; ta se totiž losovat nebudou. Od 5:00 bude probíhat prezence a rozdání úlovkových lístků; v 6:00 následuje start a první nahození; konec přijde ve 12:00. Zúčastnit se může kdokoliv bez ohledu na věk anebo pohlaví; rybářský lístek ani povolenka nejsou zapotřebí.

Startovné činí 200 korun. Každý loví na jeden prut s maximálně dvěma návazci (tedy s max. dvěma háčky). Používají se návnady a nástrahy určené pro kaprovité ryby, a to rostlinného i živočišného původu. V dotyčném rybníku se vyskytují hlavně kapři – šupináči i lysci (ale také ti opravdu velcí, až okolo šedesáti cm, neboť vloni nebyl kvůli covidu proveden hromadný výlov) – nu a s nimi tu plavou také líni, okouni, plotice a amuři.

Občerstvení bude zajištěno přímo na místě, rovněž se zorganizuje jeho roznáška okolo břehů. K dispozici má být jedno teplé jídlo, ohřívané uzeniny, dále pivo, limo, káva, čaj, grog, ale i něco ostřejšího. Pro nejlepší účastníky jsou připraveny poháry, diplomy a hodnotné věcné ceny.
Doprovod závodníků je vítán, stejně jako ostatní přihlížející diváci. U rybníka je totiž možnost příjemného posezení na lavicích u stolů poblíž výčepu. Ostatně, nedaleko se nachází také samoobslužná hospoda "Na Farmě", kterou můžete cestou zpět navštívit. Je tam zřízeno posezení jak přímo v lokále, tak i venku na zahrádce. Koupit si zde můžete pití, ale i zmrzliny a nanuky.

Do zmíněných rybářských závodů je nutno přihlásit se předem – a to co možná nejdříve – na telefonním čísle 776 590 621 (V. Pařil). Kapacita břehů je totiž omezena na zhruba 55 soutěžících osob.

Vítězem 1. ročníku v roce 2019 se stal Jaroslav Martinec z Mostišť; při 2. ročníku v roce 2020 se nejvíce dařilo Stanislavu Růžičkovi z Jaroměřic nad Rokytnou.

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.