Starší dorostenky vstoupily do soutěže vítězně

St.dorostenky VII.2021Sobota 4. září
2. liga starších dorostenek
TJ Sokol Velké Meziříčí - Házená Mělník 32:24 (16:9)

Letošní letní příprava ze strany většiny našich hráček byla silně podceněna, což prokázal i srpnový třídenní přípravný turnaj v Otrokovicích, jenž skončil výsledkovým fiaskem.
K prvnímu soutěžnímu kolu celostátní ligy starších dorostenek přicestovaly hráčky, s nimiž jsme odehráli jeden z posledních soubojů před loňským zákazem sportu!
Od úvodních minut jsme prokazovali větší kolektivní soudržnost a drželi si nejtěsnější vedení. Díky hodně propustné obraně jsme soupeřkám dovolovali dostávat se k dobrým střeleckým pozicím. V útočné fázi nás hodně brzdila špatná souhra s postem pivota, řada útočných akcí končila technickou chybou či individuální ztrátou. Až závěrečná desetiminutovka první půle byla brankově plodná a na poločasovou pauzu jsme odcházeli již s výraznějším náskokem. Po změně stran soupeř zvolil jiný obranný systém, se kterým jsme měli viditelný problém. V obranné fázi to jakž takž šlo, ovšem útoky byly ve znamení přehršle individuálních chyb a častého zmaru. Naše hráčky pod vlivem vyššího náskoku přestaly plnit taktické pokyny a rady trenérů, obraz hry byl místy nekoukatelný. Opět až v závěrečné fázi utkání jsme se kolektivně zvedli a utkání „dohráli".
V našich barvách předvedly herní standard Klára Kuřátková a Tereza Borkovcová, dostatek herního prostoru dostaly i čtyři věkově mladší dorostenky. Přínosem byly hostující hráčky HK Ivančice střední spojka Dorota Vavroušková a pivotmanka Nikola Kusslová.

V sobotním podvečeru se představíme na hřišti SK Žeravice. Příští neděli do druholigových soutěží vstoupí na venkovním hřišti v Újezdě u Brna i mladší dorostenky, kterým jsme byli nuceni z důvodů nízké tréninkové morálky první kolo odložit.

7 - m hody 5/3 : 4/4, vyloučení 4:5.
Sled branek: 2:0, 4:1, 4:3, 5:4, 7:5, 8:7, 14:7, 16:8, 18:10, 19:12, 23:12, 24:15, 25:17, 28:19, 30:21, 31:23.

Hrály: Homolová Eliška – Kuřátková Klára (6/2), Slámová Karolína (5), Holíková Lenka (3), Borkovcová Tereza (3), Koudelová Natálie (3), Rosická Bára (3/1), Vavroušková Dorota (3), Puffer Natálie (2), Kusslová Nikola (2), Pospíšilová Magda (2), Bibrová Tina, Trojanová Aneta, Hladíková Veronika.

Trenéři Ing. Vincenc Záviška, Ing. Tomáš Partl, Andrea Kuřátková.

hazena

 

 

 

Vincenc Záviška

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.