Ženy nepříjemnou bilanci neprolomily

zeny 2021_09_01_otrokovice_m_11. liga ženy, 2. kolo
Házená Jindřichův Hradec – TJ Sokol Velké Meziříčí 29:26 (15:15)

V nedělní podvečerní čas se naše házenkářky představily na palubovce Jindřichova Hradce. Místě, kde se nám dlouhodobě nedaří. Ani tento zápas nebyl výjimkou.
Úvod utkání byl z obou stran útočně laděný. Branky padaly rychle za sebou. Naše obrana byla oproti útočným kombinacím domácích o rok pozadu. Postupně se k tomu začalo přidávat nepřesné zakončení, které končilo na brankové konstrukci. Soupeřky si tak postupně zvyšovaly brankové vedení (13. minuta 8:3). Po oddechovém čase se naše hra zlepšovala. Jednoduchý rychlý přechod do útoku a zvýšená koncentrace v obraně postupně skóre i dění na palubovce srovnala (26. minuta 12:12). Do konce poločasu se opět hrálo vyrovnaně, čemuž odpovídalo i poločasové skóre 15:15.

Do druhého poločasu jsme vstoupily vlažně, čehož si soupeř všiml a dokázal přetavit v jednoduché branky. Naše obrana nedokázala pokrýt rychlou výměnu spojek a vedení domácích opět narůstalo (19. minuta 26:20). Vypadalo to, že z utkání odjedeme s vysokou porážkou. Holky se ale „hecly" a aktivnější obranou a zlepšenou koncovkou postupně náskok Jihočešek zmenšovaly. Bohužel se již nepodařilo zápas ještě více zdramatizovat. Oba body tak zůstaly v Jindřichově Hradci.

Nám nezbývá než se zkoncentrovat na další utkání, které odehrajeme na domácí palubovce proti SHK Kunovice ve 13:00 hodin v sobotu 18. září. Doufáme, že nás přijde podpořit fandící publikum. Vždyť bude nabitá házenkářská sobota. Utkání se začnou hrát již od 9:00 hodin, kdy nastoupí mladší dorostenky proti Tatranu Bohunice. V 11:00 pak starší dorostenky proti soupeři z Vysočiny, Žirovnici. Ve 13:00 začne avizované utkání žen. V 15:00 přeberou štafetu mužské složky. Nejprve odehrají své premiérové prvoligové utkání mladší dorostenci (hrající pod hlavičkou TJ Sokol Žďár nad Sázavou). Soupeřem jim bude KH Kopřivnice. V tradičním čase od 17:00 se představí muži proti rivalovi z brněnských Bohunic. Celý den pak završí v 19:00 hodin starší dorost proti Sokolu Šťáhlavy.

Aby toho nebylo málo, tak v neděli 19. září od 9:00 hodin budou starší žáci hostit první turnaj Ligy Vysočiny.

Zveme všechny sportovní příznivce!

Sestava a branky: Šabacká J., Šidlová J., Večeřová M. – Závišková K. (9/3), Zbožínková L. (7/1), Doležalová R. (3), Pacalová L. (2), Cahová K. (2), Pospíšilová M. (1), Kuřátková K. (1), Borkovcová T. (1), Koudelová N., Puffer N., Špinarová V., vedoucí družstva Kuřátková A.

Jana Šidlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.