V Lovosicích se předvedli házenkáři

1O prodlouženém víkendu 3. - 5. 9. 2021 se družstva minižáků, mladších a starších žáků zúčastnila 8. ročníku Házenkářského festivalu v Lovosicích. Ve třech kategoriích se turnaje zúčastnilo celkem 68 týmů z ČR. Letošní ročník byl bohužel díky Covidovým opatřením bez zahraniční účasti. Součástí turnaje byl i doprovodný program, kde v pátek večer bylo venkovní promítání filmu na fotbalovém stadionu a v sobotu večer bylo na zimním stadionu připraveno extraligové utkání mužů Lovosice – Frýdek-Místek.

Minižáci

Minižáci zaznamenali historicky nejlepší výsledek na turnaji v Lovosicích.
Na turnaji nám pořadatel nabídl možnost startu dvou družstev z důvodu odhlášení týmů z Německa. Toho jsme využili a postavili jsme tak jeden zkušenější tým, a jeden tým složený z nováčků a mladších kluků.
V kategorii minižactva startovalo 22 týmů.
Velké Meziříčí B předčilo naše očekávání, odehrálo vyrovnaná utkání, a kromě jednoho zápasu kluci herně nijak nepropadali. To je pozitivní zjištění a příslib do příštích let. Když kluci budou pozornější a přidají v tréninku máme se na co těšit. Celkově tak obsadili 19. místo z 22 týmů.
Velké Meziříčí A ve skupině prohrálo jediný zápas a postoupilo do čtvrtfinále ze druhého místa. Tam se kluci střetli s týmem Dukly Praha a po nejlepším výkonu na turnaji postoupili do semifinále. V něm navázali na předchozí výkony a porazili nebezpečný Kostelec na Hané. Ve finále proti našemu jedinému přemožiteli ze skupiny Sokolu Telnice již opravdu chyběli jak síly, tak i kvalita, a soupeř zaslouženě zvítězil. Pro nás druhé místo znamená obrovský úspěch, na který jsme před turnajem ani nepomysleli. Kluci však bojovností, týmovým pojetím, a obrovskou touhou něco dokázat ukázali, že prosadit se dá i na takto velkém a kvalitně obsazeném turnaji.
Po zásluze jsme tak obdrželi stříbrné medaile a pohár za druhé místo, šek na výběr zboží od firmy Kempa v hodnotě 10.000,- Kč. Navíc náš brankář Vojta Chalupa převzal ceny za nejlepšího brankáře turnaje.

Utkání:
Velké Meziříčí B
Skupina:
Velké Meziříčí B - TJ JM Chodov 16:17
Velké Meziříčí B - TJ ELP Jablonec nad Nisou 11:18
Velké Meziříčí B - Lions Hostivice A 13:17
Velké Meziříčí B - TJ Lokomotiva Louny 9:15
Skupina o 18. - 22. místo:
Velké Meziříčí B - HK FCC Město Lovosice A 3:15
Velké Meziříčí B - Házená Mělník 15:13
Velké Meziříčí B - Lions Hostivice B 21:19

Velké Meziříčí A
Skupina:
Velké Meziříčí A - TJ Sokol Vršovice Praha 23:7
Velké Meziříčí A - Sokol Telnice 23:32
Velké Meziříčí A - TJ Sokol Kostelec nad Labem 28:18
Velké Meziříčí A - Házená Rokycany 21:17
Velké Meziříčí A - HK FCC Město Lovosice A 24:11
Čtvrtfinále:
Velké Meziříčí A - HC Dukla Praha A 24:17
Semifinále:
Velké Meziříčí A - TJ Sokol Kostelec na Hané 25:19
Finále:
Velké Meziříčí A -TJ Sokol Telnice 11:26

Hráli:
Kadlec Adrian, Jelínek Martin, Fialka Erik, Karásek Samuel, Živčic Pavol, Homola Martin, Ambrož Filip, Podsedek Jakub, Chalupa Vojtěch, Musil Jakub, Stoklasa David, Peterka Jonáš, Chadim Lukáš, Drápela Tomáš, Nováček Jakub.
Trenéři: David Stoklasa, Petr Kaštan

Mladší žáci

Družstvo mladších žáků bylo nalosováno do základní skupiny s týmy TJ Slavoj Děčín, TJ Sokol Vršovice Praha 1, HC Dukla Praha, Tatran Litovel a TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou. V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu TJ Sokol Vršovice Praha. Od začátku jsme měli zápas pod kontrolou a bezpečně jsme si došli pro vítězství 12:0. V druhém zápase jsme narazili na tým HC Dukla Praha. Celý zápas byl vyrovnaný, bohužel nám utekla koncovka a prohráli jsme v poměru 10:13. Třetí zápas nás čekal proti týmu Tatran Litovel. Zde jsme od začátku dobře bránili, dařilo se nám proměňovat útoky, soupeře jsme k ničemu moc nepustili a zápas vyhráli 18:15. Druhý den jsme nastoupili proti týmu TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou. Zápas byl vyrovnaný, ale bohužel štěstí se přiklonilo k soupeři a zápas jsme prohráli 7:10. V posledním zápase základní skupiny jsme nastoupili proti týmu TJ Slavoj Děčín. Tento zápas byl opět jak na horské dráze, ale tentokrát se štěstí přiklonilo na naši stranu a vyhráli jsme 8:6. V základní skupině jsme skončili na třetím místě se třemi výhrami, dvěma prohrami a postupovali jsme do B-finále, kde se hrálo o 9.-16. místo.
Ve čtvrtfinále jsme narazili na neznámý tým SK HFP Prostějov. Od začátku si kluci šli za jasným cílem, a to, že na turnaji již nechtějí prohrát. Zlepšovala se obrana, a i v útoku jsme si více věřili a zápas jsme dovedli do vítězného konce 11:6. Postoupili jsme do semifinále. Zde jsme se utkali s týmem domácích HK FCC Město Lovosice 2. Již o začátku byl celý zápas pod naší taktovkou a hladce jsem ho vyhráli 10:4. Čekal nás už jenom poslední zápas a to finále B. V něm jsme nastoupili proti týmu TJ Lokomotiva Louny. Od začátku bylo jasné, že to nebude lehký zápas. Na obou stranách byly kvalitní obrany, na kterých ztroskotaly skoro všechny útoky. V sedmé minutě byl stav 1:0 pro nás. V druhém poločase jsme ještě více zintenzivnili naši obranu a našli recept na tu soupeřovu a zápas jsme vyhráli 6:3. V turnaji jsme skončili na 9. místě z 23 startujících týmů, kde jsme odehráli 8 zápasů, s bilancí 6 výher a 2 prohry. Celý turnaj hodnotíme velice pozitivně, kluci se každým zápasem zlepšovali, a i když se hrálo už jenom o 9. místo, tak to nevzdali a šli si za svým cílem. Turnaj nám ukázal, kde všude máme rezervy a co musíme na trénincích zlepšovat.

Výsledky:
Základní skupina:
VM – TJ Sokol Vršovice Praha 1 12:0
VM – HC Dukla Praha 10:13
VM – Tatran Litovel 18:15
VM – TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou 7:10
VM – TJ Slavoj Děčín 8:6

Čtvrtfinále (B):
VM – SK HFP Prostějov 11:6

Semifinále (B):
VM – HK FCC Město Lovosice 2 10:4

O 9.-10. místo
VM – TJ Lokomotiva Louny 6:3

Hráli: Červený Daniel, Janda Adam – Ambrož David, Bradáč David, Fexa Nikolas, Fialka Matyáš, Chalupa Jakub, Klíma Tomáš, Navrátil Vojtěch, Raus Tomáš, Sedlák Jan, Vostál Tomáš

Trenéři: Martin Krejčí, Jiří Holý

Starší žáci

Vrcholem letní přípravy byl pro starší žáky každoroční kvalitně obsazený turnaj "Házenkářský festival Lovosice". Na tento turnaj byli nominování zkušenější hráči za účelem vyzkoušet nové herní kombinace a porovnat se s těmi nejlepšími týmy v kategorii starší žáci.
Na začátku turnaje nás čekala těžká základní skupina a po jasně prohraném utkání s pozdějším vítězem domácích Lovosic, to s postupem do A semifinálové skupiny, moc dobře nevypadalo. Druhý zápas proti Českým Budějovicím naši kluci odstartovali výrazným zlepšením v útoku a chutí soupeře porazit. V dalším zápase proti Ostravě naši kluci otočili nepříznivý stav 5:10 a nakonec Ostravu jasně přehráli 16:11. Potvrzením dobré formy byla i výhra nad Duklou Praha 10:5, kde jsme soupeři ukázali dobrou obranu a pomohl nám i výborný výkon brankáře Martina Borkovce. Ve finálové skupině jsme bojovali a odehráli výborné a vyrovnané utkání, ale nakonec jsme prohráli těsným výsledkem, štěstí stálo na straně soupeře. V turnaji jsme obsadili pěkné 8. místo z 23. zúčastněných družstev. Z kluků se stala moc fajn parta, můžeme je jen pochválit za přístup k přípravě a herním výkonům, které jak doufáme, budou umět prodat v nadcházející sezóně.
Hráči: Fexa Richard, Smejkal Vítek, Fiala Štěpán, Hradecký Filip, Trifanov Ondřej, Navrátil Ondřej, Jelínek Tomáš, Krejčí Adam, Badalík Michal, Herman Marek, Jaša Adam, Fiala Matouš, Borkovec Martin, Marek Sedlák

Výsledky turnaje v Lovosicích
Základní skupina:
VM – Lovosice 6:21
VM – České Budějovice 18:7
VM – Ostrava 16:11
VM – Dukla Praha 10:5
VM – Prostějov 22:5
Skupina o 1. - 8. místo
VM – Olomouc/Žeravice 13:15
VM – Centrum Haná 11:12 na sedmimetrové hody
VM – Dukla Praha 11:14

Trenér: Petr Kavka
Vedoucí mužstva: Radek Navrátil

Autoři: trenéři házené

5

3

2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.