Mladá Boleslav hostila Mistrovství České republiky žactva

IMG 0006IMG_O víkendu 18. a 19. září se v Mladé Boleslav konalo Mistrovství České republiky žactva. Z našeho oddílu se na MČR dostal Adam Červinka (1500 m) a Oliver Harvey (1500 m překážek).

V sobotu odpoledne se na start závodu na 1500 m postavil Adam Červinka. I když se jednalo o jeho první start na tak velkém atletickém závodě počínal si výborně a až do posledního metru dokonce bojoval o medailové umístění. V napínavém finiši bohužel nakonec o pouhé tři desetiny sekundy podlehl zkušenějšímu Vojtěchu Kohoutovi z AO Střela Žebrák a umístil se tak, na sice nepopulárním, přesto skvělém, 4. místě. Výslednou radost mu kromě výborného umístění udělal také vylepšený osobní rekord, který má nyní hodnotu 4:29,85.

V neděli potom nastoupil Oliver Harvey ke startu závodu na 1500 m překážek (steepl). Jeho tabulková pozice, v nabitém startovním poli osmnácti nejlepších steeplerů ČR ho neřadila k favoritům na přední umístění. Ale podle tréninkových ukazatelů a volních vlastností Olivera jsme věřili, že by mohl překvapit. A to se mu nakonec skutečně povedlo. Během závodu si počínal opravdu zkušeně. V úvodu se pohyboval spíše na konci startovního pole, ale postupně se s trpělivostí propracovával dopředu, aby se po závěrečném dlouhém finiši posunul až na výsledné 6. místo. Časomíra se u něj nakonec zastavila na čase 4:50,04 což znamenalo zlepšení dosavadního osobního rekordu o neuvěřitelných 22 vteřin.

Letošní MČR žactva tedy pro nás znamenalo dva starty, dva osobní rekordy a zároveň i dva nové oddílové rekordy, výborná umístění (4. a 6. místo) a nově nabité zkušenosti, které se třeba povede přetavit v medaile v příštím roce, ve kterém oba závodníci ještě stále závodí v kategorii staršího žactva.

Výsledky https://online.atletika.cz/vysledky/46972/130

VELME

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.