Rybáři lovili v Měříně

P1010388Měřínský kapr 9. ročník, veřejné závody dospělých 4. 9. 2021

Tradiční závody dospělých v sobotu, předcházely dětským závodům v neděli.
Účastníci se scházeli od brzkých ranních hodin, někteří přespolní jednotlivci dorazili už v pátek podvečer. V sobotu od 4 hod. ráno začal prodej místenek, kde si zájemci i menší skupinky mohli vybrat a koupit očíslovaná místa okolo rybníka. Kdo dorazil později, musel vzít zavděk zbývajícími volnými místenkami. V 6 to výstřelem vypuklo a všech 132 lovců nahodilo své udice do vod měřínského rybníka. Vzhledem k pojmenování závodů jsme se rozhodli bodovat jenom úlovky kapra a amura, na rozdíl od minulých ročníků, kdy se bodovaly také ostatní ryby. Nová osádka ryb byla nasazena v pátek před závody a tak se čekalo, v jaké části rybníka budou záběry častější. Kdo zodpoví skutečnost, že jeden rybář chytí pět kaprů a jeho soused, vzdálený několik metrů nemůže chytit rybu i když zkouší různou návnadu? Do vody bohudík zatím nevidíme, tak se může jenom spekulovat a to k rybařině také patří. Do 12 hod. kdy byl závod ukončen se chytilo 172 kaprů, několik přes 80 cm a z toho několik amurů. Průměrně si tedy každý lovící chytil více než jednu rybu. Na místním rybníku se ryby nekrmí, takže vše zaleží také na počasí a štěstí. Vítěz a několik dalších obdrželi peněžité odměny, věcné ceny a pamětní poháry. Největšího kapra 84 cm, chytil junior Leoš Kašpar.

Dětské rybářské závody neděle 5. 9. 2021

Leoš ml._a_kapr_2021Nedělní den se počasím velice podobal sobotě. Na rozdíl od loňského roku nám počasí přálo a byli jsme rádi, že malí rybáři nemusí řešit teplé bundy a deštníky.
Tradičně prodej od 6hod. a začátek závodu v 7hod. Dorazilo 81 závodníčků, někteří s rodinným doprovodem, takže u celého rybníka bylo živo. Po zahájení rozvezla občerstvovací četa každému uvítací tatranku a fruko, aby měli posilněnou na úvod. Dále se účastníci i všichni návštěvníci mohli občerstvovat u prodejního stánku výbornou masitou klobásou, kávou a nápoji všeho druhu. Jako u závodů dospělých, byl také rozvoz občerstvení okolo rybníka.
Ve 12hod. bylo ukončení a začaly se sčítat výsledky. Ulovilo se 92 ks kapra, několik amurů a bílá ryba, tedy cejni a plotice.
Vítěznou trojku čekaly hodnotné ceny a poháry, ostatní dostali také něco na památku.

Děkujeme tímto všem malým i velkým za účast a zveme na naše další akce v příštím roce.
Předpokládaný termín je opět začátek září, bude včas na Internetu.

Rybáři Měřín L. Buchta

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.