Velkomeziříčští hokejisté si připsali další výhru

IMG 2313-1781-1200-900-90-center-middleHHK VM – HC Bobři Valašské Meziříčí 3:2 (0:0, 2:2, 1:0)

Góly a asistence: 25:53 Strnad (Ambrož, Vlašín M.), 39:07 Juráň (Malec, Horký), 42:56 Malec (Horký, Juráň) – 20:59 Podešva (Goiš, Vávra), 39:38 Vávra (Goiš, Podešva).
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Vlašín P., Slabý, Burian V., Kochánek, Báňa, Ambrož, Vranka – Malec, Juráň, Horký – Paták, Křenek, Střecha T. - Strnad, Střecha F., Vlašín M. – Rozmarín, Burian M..
Trenéři: Vejmelka, Krča
Sestava HC Bobři Valašské Meziříčí:
Sachr (Slovák) – Mošnica, Liss, Kamas, Ďurkáč, Báchor, Janota, Holiš – Vavřík, Urbanec, Pořický – Křivohlávek, Vávra, Stodůlka – Goiš, Kucharčík, Finsterle – Podešva, Weintritt, Andris – Kozubík.
Trenér: Plšek
Rozhodčí: Maťašovský – Hübl, Nechvátal.
Vyloučení: 0:2, navíc: Vávra 10 minut OT za nesportovní chování.
Využití: 0:0, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:34 (8:9, 13:17, 16:8)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Juda J. (HHK) - 94,12 % - 32 zákroků - 60 min.
Sachr (VAL) -91,89 % - 34 zákroků – 59 min.

Diváci: 197

Ve třetím kole II. ligy viděli fanoušci derby dvou Meziříčí. Výhodu domácího prostředí měli velkomeziříčští hokejisté. Soupeř z Valašska v prvním kole nehrál, z důvodu velké marodky v kádru hodonínských Drtičů. Ve druhém kole si Bobři na svém ledě otevřeli střelnici, když soupeři z Nového Jičína nastříleli devět gólů. Valaši, před sezónou, mohutně posilovali, i proto jsou společně s táborskými Kohouty horkými favority na postup do baráže o Chance ligu.

Od úvodního buly viděli fanoušci neskutečné tempo hráčů obou družstev. Do první šance se dostali hráči soupeře ve 3. minutě. Střelu z hole Holiše ukryl velkomeziříčský brankář ve své výstroji. Ve 12. minutě měli Bobři obrovský závar v našem pásmu. Ránu jako z děla z hole Goiše vyrazil Jarda Juda ramenem nad branku. Ve 14. minutě ukázala svoje kvality první formace HHK. Kolotoč v útočném pásmu, následná střela z hole Davida Horkého orazítkovala Sachrovu tyčku. Hned na to střílel Ondřej Malec, který ve velké příležitosti přestřelil branku. V 17. minutě se dostal do dobré příležitosti Urbanec. Jeho tvrdou ránu vytěsnil gólman HHK těsně nad horní tyčku. O minutu později si připsal obětavý zákrok Michal Báňa, který zblokoval Holišovu střelu. 11 vteřin před koncem první části se do šance dostal Tomáš Střecha, který poslal kotouč na soupeřovu branku. Kotouč se od jednoho z bránících hráčů Bobrů odrazil do ochranné sítě.

Druhou část začali velkým náporem Valaši. Po závaru v našem obranném pásmu střílí úvodní gól zápasu Martin Podešva 0:1. Ve 22. minutě viděli diváci velkou šanci HHK. Lukáš Paták zavezl kotouč do útočného pásma, přihrávka z jeho hole našla Tomáše Střechu, který poslal tvrdou ránu na soupeřova brankáře. Ten famózním zákrokem ukryl kotouč ve své lapačce. Ve 24. minutě mohli jít Valaši do dvougólového vedení. Touš z hole Goiše orazítkovala levou tyčku domácí svatyně. Ve 26. minutě se dočkal domácí tým. Michal Vlašín poslal puk na Pavla Ambrože, ten si sjel víc ke středu kluziště a střelou zápěstí poslal kotouč na soupeřovu branku. U levé tyčky byl Milan Strnad, který kotouč poslal za záda brankáře Bobrů 1:1. Ve 35. minutě sevřeli Valaši domácí tým v jejich obranném pásmu. Skórovat se jim však nepodařilo. Ve 36. minutě se do kotouče opřel Viktor Burian. Projektil z jeho hole zasáhl Lukáše Patáka, který v bolestech mířil na střídačku. V čase 39:07 opět úřadovala první formace HHK. Přihrávku z hole Ondry Malce poslal střelou z první a rozvlnil síť v soupeřově brance Marcel Juráň – 2:1. Z vedení se však domácí tým neradoval dlouho. Po chybné rozehrávce v obranném pásmu se ke kotouči dostali Valaši. Po přihrávce Podešvy a Goiše vyrovnal 22 sekund před koncem druhé třetiny Tomáš Vávra – 2:2.

Třetí třetina byla o jediné brance. Ve 43. minutě zavezl David Horký kotouč do útočného pásma. Za brankou soupeře podržel touš, až si sjede mezi kruhy Ondra Malec. Následovala přihrávka a střela z první pod horní víko – 3:2. Ve 44. minutě měli hosté závar před naší brankou, po kterém se dopustil faulu útočník Valachů Vávra. Ten výrok hlavního rozhodčího nesl velmi nelibě. Za následné protesty obdržel navíc ještě osobní desetiminutový trest. V 51. minutě střílel z pravého kruhu obránce ValMezu Ďurkáč. Touš z jeho hole ukryl Jarda Juda ve výstroji. V 53. minutě se v obrovské příležitosti ocitl Marcel Juráň. Střelu bez přípravy vytěsnil brankář Valachů mimo branku. V 58. minutě se po čistém, ale tvrdém zákroku, jen těžce zvedal z ledu Jiří Goiš. V závěru třetí části si hosté vzali oddechový čas a zkusili ještě vykřesat jiskřičku naděje na vyrovnání, hrou v šesti hráčích v poli bez brankáře. Domácí hráči již nepřipustili vyrovnání a dovedli zápas do vítězného konce.
Za velkého aplausu a děkovačky hráčů fanouškům si velkomeziříčští hokejisté připsali třetí výhru v řadě. Ve středu hokejisté HHK zajíždí do Žďáru nad Sázavou k prvnímu okresnímu derby mistrovské sezóny.

Program mistrovských zápasů mužů:
Středa 29. 09. 2021 SKLH Žďár nad Sázavou – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání
v 18.00 hod. (zimní stadion Žďár nad Sázavou)
Sobota 02. 10. 2021 HHK Velké Meziříčí – HK Nový Jičín, začátek utkání v 17.30 hod.
(zimní stadion Velké Meziříčí)
Jaroslav Juda,
HHK VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.