Velkomeziříčští hokejisté prohráli první okresní derby se žďárskými Plameny

PLAKÁT -_HHK_VM_-_NOVÝ_JIČÍN_004SKLH Žďár nad Sázavou – HHK VM 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Góly a asistence: 02:47 Bureš (Wasserbauer), 14:19 Adam (Štola, Čermák), 23:47 Štěpánek (Čermák, Váňa), 38:22 Gregar (Kadleček, Prokš) – 12:20 Střecha T. (Kochánek), 53:34 Střecha T. (Kochánek, Křenek).
Sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
Sláma (Čáp) – Pražák, Váňa, Lojek, Pleva, Kowalczyk, Půža – Adam, Gregar, Wasserbauer – Čermák, Kadleček, Štola – Prokš, Štěpánek, Bureš – Malenovský.
Trenéři: Sobotka.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Krejčí (Juda J.) – Vlašín P., Slabý, Kochánek, Burian V., Báňa, Ambrož – Malec, Juráň, Horký – Paták, Křenek, Střecha T. - Strnad, Střecha F., Vlašín M. – Barák, Rozmarín.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Rozhodčí: Čuňočka – Roupec, Jiruška.
Vyloučení: 2:2, využití: 1:0, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:23 (14:5, 15:7, 10:11)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Sláma (ZR) - 91,30 % - 21 zákroků – 60 min.
Krejčí (HHK) - 89,74 % - 35 zákroků – 58 min.
Diváci: 520

Ve středu se odehrálo první okresní derby mezi týmy SKLH a HHK. Domácí družstvo chtělo zvrátit nepříznivou bilanci vzájemných zápasů z posledních dvou sezón, kdy se radovali z výhry velkomeziříčští hokejisté. A nutno podotknout, že si domácí po celé utkání šli za svým cílem.

Vstup do utkání vyšel domácím na výbornou. Po chybné rozehrávce v našem obranném pásmu se ke kotouči dostal domácí Wasserbauer, který naservíroval Burešovi touš přesně na hůl. Ten střelou do odkryté části branky poslal SKLH do vedení – 1:0. V 6. minutě střílel od modré lajny Pražák, brankář HHK byl pozorný a puk ukryl ve výstroji. V 11. minutě předvedl obětavý zákrok Pavel Ambrož, který zblokoval kotouč mířící do prostoru naší branky. S bolestivou grimasou však pokračoval v bránění protihráče. Ve 12. minutě se dostal do úniku Filip Střecha, kterého však vychytal domácí brankář Sláma. Ve 13. minutě poslal Tomáš Kochánek přihrávku na Tomáše Střechu, který se dostal do brejku. Střelou nad levý Slámův beton vyrovnal – 1:1. Z vyrovnaného stavu se naši hráči dlouho neradovali. Na začátku 15. minuty si do útočného pásma vybruslil mladičký Štola, z pravého kruhu poslal kotouč na vzdálenější tyč, kde byl najetý spoluhráč Dominik Adam. Ten pohotovou střelou k tyčce překonal Filipa Krejčího – 2:1. V 17. minutě si domácí brankář Sláma poradil se střelou Filipa Střechy.

Ve druhé části se obraz hry příliš nezměnil. Domácí byli aktivnější, na našich hráčích byla stále vidět nervozita. Puk hráče neposlouchal tak jako v předešlých zápasech. Ve 22. minutě si Tomáš Střecha nastřelil kotouč o zadní mantinel, ten se odrazil k levé tyčce Slámovy svatyně. Tuto odraženou střelu brankář Plamenů se štěstím pokryl. O minutu později pálil od modré lajny Kowalczyk. Filip Krejčí ukryl touš ve své lapačce. V téže minutě měli domácí přesilovou hru, kterou dokázali využít. Nahozený kotouč, z hole Čermáka, tečoval ze vzduchu za Krejčího záda Petr Štěpánek – 3:1. Ve 27. minutě měli naši hráči štěstí. Po střele Štoly se kotouč odrazil od spojnice naší svatyně. V následující minutě se hned dvakrát vyznamenal brankář HHK Filip Krejčí, který nejprve vytěsnil ramenem střelu nad horní tyčku. V následném zmatku před naší brankou z otočky vytěsnil touš z brankoviště ven. Ve 31. minutě měli naši hráči výhodu přesilové hry. Přestože si vytvořili trvalou převahu v útočném pásmu, nedokázali ohrozit žďárského brankáře. Ve 33. minutě mohli domácí opět skórovat. Po střele Wasserbauera puk orazítkoval tyč Krejčího branky. Ve 36. minutě se do dobré příležitosti dostal David Křenek. Střelu z pravého kruhu gólman Sláma ukryl ve výstroji. Ve 39. minutě šli domácí do třígólového vedení. Po přihrávce Kadlečka prostřelil našeho brankáře Martin Gregar – 4:1.

Do třetí části šli naši hráči s odhodláním nepříznivý výsledek zvrátit. Přesto s přibývajícím časem byla vidět na hráčích nervozita. V 53. minutě se z trestné lavice vrátil Ondra Malec, který s pukem zamířil do útočného pásma. Jeho střelu Sláma zneškodnil. V 55. se vhazovalo v našem útočném pásmu. David Křenek poslal kotouč na Tomáše Kochánka. Ten od modré lajny poslal puk na soupeřovu branku, kde jej tečoval Tomáš Střecha. Na změnu směru kotouče již brankář SKLH nedokázal zareagovat – 4:2. V 56. minutě byl v obrovské šanci David Křenek. Přihrávku Lukáše Patáka však v rozhodujícím momentu prohmátl. O minutu později se David Horký střetl ve středu hřiště s protihráčem. V bolestech se poroučel na střídačku. 90 vteřin před koncem třetí části si naši trenéři vzali oddechový čas. Poté, co se hráči HHK dostali do útočného pásma, odjel Filip Krejčí na střídačku a začala velkomeziříčská power play. V samém závěru se do obrovské šance dostal Tomáš Střecha. Puk z jeho hole však pouze orazítkoval tyčku Slámovy svatyně.

První derby letošní sezony tak dopadlo lépe pro tým žďárských plamenů. V dalším kole přivítáme na našem zimním stadionu tým HK Nový Jičín. Utkání se hraje v sobotu od půl šesté. Přijďte podpořit naše hráče v druholigové bitvě o další mistrovské body

Program mistrovských zápasů mužů:
Sobota 02.10.2021 HHK Velké Meziříčí – HK Nový Jičín, začátek utkání v 17.30 hodin
(zimní stadion Velké Meziříčí)

Jaroslav Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.