Po dlouhé pauze si zahráli stolní tenisté

stolní tenisPo dlouhé covidové pauze se o víkendu rozběhly krajské soutěže mužů. Z našich družstev áčko hrající divizi změřilo síly u silných soupeřů a to v Polesí a Jemnici. Béčko hrající KP 3 se utkalo proti Pelhřimovu a Horní Vsi. Áčko v nekompletní sestavě, kde Řikovského nahradil Kořínek, podlehlo v Polesí 10 : 4. Body za náš tým uhráli Šoukal, Kampas a Klíma. K dalšímu bodu chybělo málo, dobře hrající Kořínek smolně prohrál dvojhru 3 : 2 na sety. Málo mu chybělo, aby uhrál vytoužený premiérový bod v divizi. Po utkání bohužel vyhrálo družstvo domácích a to zcela zaslouženě.

Ve stejné sestavě jsme hráli i v Jemnici. Domácí jako jasný favorit se na výhru betelně nadřeli. Od samotného začátku byli o krůček vpřed, nepříznivý výsledek jsme neustále dotahovali. Dokonce se nám podařilo stav vyrovnat na 6 : 6. To bylo z naší strany vše. Po té domácí udeřili a dotáhli utkání do vítězného konce. Pochvalu si zaslouží celý tým, neboť i v nekompletní sestavě se dalo hrát vyrovnaně s tak silným soupeřem. Jednička našeho týmu Šoukal potvrdil svojí kvalitu a uhrál krásné tři body a byl nejlepší náš hráč v zápase. Tým béčka dvakrát venku vyhrál. V prvním utkání v Pelhřimově kluci přehráli soupeře a pohodlným výsledkem 10 : 3 zvítězili, druhé utkání v Horní Vsi doslova přejeli domácí a krutě 10 : 0 vyhráli. Za tímto famózním výkonem stála čtveřice Holík, Bednář, Vala a Holub. Po shrnutí se béčku nadmíru dařilo a tento tým si odvezl plný bodový zisk z venkovních střetnutí, velká pochvala.

Za zmínku stojí, že do našeho klubu se z Havlíčkova Brodu vrátil mladík Holub Štěpán, který u nás se stolním tenisem začínal. Štěpán bude střídavě nastupovat za áčko i béčko. Naopak náš klub opustil Kupka Jiří, který přestoupil do sousední Vídně. Krajské soutěže budou pokračovat za tři týdny, kde naše družstva nastoupí doma. Přivítáme soupeře z Polné, Jihlavy, Žďáru a Rovečného. Okresní soutěže začínají za čtrnáct dní, kde náš klub má celkem tři družstva. Céčko hrající OP1, déčko hrající OP5 a nováčka éčko začínající OS. V těchto týmech se budou převážně točit další mladíci našeho klubu. Všichni doufáme, že se tento ročník celý dohraje. V plánu je mnoho krásných a pohledných utkání, včetně turnajů. Naše klubové stránky jsou www.stolnitenisvm.cz Na těchto stránkách najdete veškeré rozlosování, úspěšnosti, výsledky, fotky družstev a všeho jiného o našem klubu.

Stolní tenis 3. 10. 2021

SK Tenis Polesí – ST Velké Meziříčí 10 : 4
Body: Šoukal Slavomír 2/1, Klíma Petr 1/2, Kampas Jan 1/2, Kořínek Stanislav 0/3
TJ Sokol Jemnice – ST Velké Meziříčí 10 : 6
Body: Šoukal Slavomír 3/1, Kampas Jan 2/2, Klíma Petr 1/2, Kořínek Stanislav 0/3
TJ Spartak Pelhřimov C – ST Velké Meziříčí B 3 : 10
Body: Vala Daniel 3/0, Holub Štěpán 3/0, Holík Vratislav 2/1, Bednář Ivan 0/2
Čtyřhry: Vala, Holub
Holík, Bednář
SK Horní Ves – ST Velké Meziříčí B 0 : 10
Body: Vala Daniel 2/0, Holub Štěpán 2/0, Holík Vratislav 2/0, Bednář Ivan 2/0
Čtyřhry: Vala, Holub
Holík, Bednář

-pk-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.