Volejbaloví junioři se skvěle uvedli

volDo bojů nejvyšší soutěže se o uplynulé sobotě a neděli zapojili také meziříčtí junioři. Svůj první turnaj absolvovali v Liberci, kam je přisoudilo pořadí z předminulé sezóny. Kromě domácích měli za soupeře ještě Kolín, Ústí n.L. a Frýdek-Místek,hrajícím pod názvem Green Volley Beskydy. A turnaj nám vyšel na jedničku s hvězdičkou.

Čtyři vítězství 12 bodů a ztráta pouze jednoho setu (toho prvního). Začali jsme s Kolínem: 3:1. Asi nejtěžší zápas následoval s domácím Libercem. Výsledek 3:0 ovšem po těsných setech (21, 24, 31). Druhý den to bylo Ústí a Green Volley se shodným výsledkem 3:0, poslední set s Beskydy dokonce 25:8!!. Herně jsme byli určitě nejlepší, ovšem nejlepší jsme byli i ve vystupování, týmové soudržnosti, chování na hřišti i mimo něj. To je nejvíc potěšující. Jsme u některých škarohlídů kritizováni, že hrajeme s hráči ročníku, který měl původně v loňské sezóně končit a díky koronaviru může ještě hrát. Ano to je pravda. Ale my hrajeme s těmi nejlepšími, co máme k disposici! Tak může postupovat každý, proto tato kritika není namístě. Potěšitelné navíc je, že všichni čtyři hráči dorůstají do nejvyšší mužské profesionální soutěže. To je smysl našeho počínání. A z toho máme my trenéři, ale i hráči radost. Tým se semknul, hráči z lavičky zas až tolik nežárlí, že nehrají (v koutku duše určitě ano, ale umí to ve prospěch týmu dobře potlačovat). Hráči na hřišti zase ukazují, jak je volejbal bojovný, agresivní a krásný sport. Určitě nejlepší je vyhrát bez tajmů, střídání, dostat soupeře pod tlak a předvádět, co jsme nacvičili, naučili se a natrénovali. První turnaj je za námi a nyní jsou družstva rozdělena do 4 výkonnostních skupin. My pochopitelně postoupili do té nejlepší spolu Příbramí, Kojetínem, Blue Volley Ostravou a Brnem. Teď již půjde hlavně o to, abychom své postavení udrželi. Systém je takový, že z každé skupiny dva nejhorší spadnou do nižší výkonnostní skupiny a dva nejlepší do vyšší. Takže se udrží pouze družstvo na 3. místě. To pochopitelně platí pro druhou a třetí skupinu. Z nejlepší (nyní naší) se nikam nepostupuje, z nejhorší se nikam nesestupuje.Zažádali jsme o pořádání tohoto turnaje, takže 6. a 7. listopadu uvidíme.

Pro úplnost: VM-Kolín 3:1 (-23, 14, 19, 18), VM-Dukla Liberec 3:0 (21,24,31), VM-Ústí n.L. 3:0 (16,21,20), VM-Green Volley Beskydy 3:0 (21,14,8)

Tabulka:
1. VELKÉ MEZIŘÍČÍ 4 4 0 12:1 12
2. Dukla Liberec 4 3 1 9:6 8
3. Green Volley Beskydy 4 2 2 8:8 7
4. Ústí nad Labem 4 1 3 4:9 3
5. Kolín 4 0 4 3:12 0

Pozvánka na 1. ligu mužů:
Sobota 16.10. od 18 hodin Spartak velké Meziříčí-VSK Staré Město
Tělocvična u kostela

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.