Dva body zůstaly našim házenkářkám

Zápas ženy_Bohumín_foto_zdroj_Házená_Velké_Meziříčí1. liga ženy, 6. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – 1. SC Bohumín 98´ 37:21 (19:10)

Po pěti prohrách v řadě mělo družstvo žen co odčinit. Na domácí palubovce hostily tým z Bohumína, se kterým se před dvěma lety potkaly ve druhé lize. Družstvo hostí mělo v tabulce již čtyři body a bylo před námi. Holky se ale již před zápasem rozhodly, že body zůstanou doma. A tak se také stalo...

Touha po vítězství byla na našich hráčkách cítit hned od začátku utkání. Je pravda, že začátek byl hodně rozpačitý z obou stran. Nám se nedařilo přes hostující brankářku zakončit, a to samé se dělo i protihráčkám. Naštěstí se to domácím podařilo brzy prolomit a dostaly se do vedení 4:0 (7. minuta). Bohumínské měly velké problémy dostat se přes naši dobře fungující obranu, za kterou se dařilo Jarmile Šabacké. Díky aktivní obranné činnosti si naše ženy vypracovaly rychlé „brejky", které také bez problémů proměňovaly. V prvním poločase se dařilo jednoduchou kombinací vsítit branky, které znamenaly další a další zvyšování skóre. Škoda závěru poločasu, kdy se vypracovaly zbytečné chyby, které stále aktivně hrající soupeřky proměnily. Rozdíl po první půli, tak byl „jen" devítibrankový 19:10.

Vzhledem k tomu, že jsme věděly z vlastní zkušenosti, že i takto dobře rozehraný zápas je možné ztratit, byly naše hráčky v pauze nabádány, aby nepolevily v koncentraci a stále aktivní hrou a tvrdou obranou si šly za vítězstvím. Ve druhém poločase se hostujícím podařilo zakončit dříve než po sedmi minutách hry, ale naše hráčky na to vždy dokázaly odpovědět, čímž si stále udržovaly devítibrankové vedení, které se podařilo během první desetiminutovky navýšit již na rozdíl dvanácti branek. Výborná obrana s minimem chyb a zdařilý přechod do útoku vyústil v jasné vítězství našich hráček v poměru 36:21.

Holky zaslouží pochvalu za přístup, s jakým do zápasu vkročily a také za nasazení, které se snažily po celé utkání udržovat.
V dalším kole zajíždíme na palubovku pražských Kobylis, kde se budeme snažit na tento výkon navázat a poprat se o body do prvoligové tabulky.

Sestava a branky: Jarmila Šabacká, Jana Šidlová – Lucie Zbožínková (11/3), Kateřina Závišková (6/2), Markéta Pospíšilová (5), Romana Doležalová (4), Lenka Pacalová (3), Klára Kuřátková (2), Kristýna Cahová (2), Karolína Slámová (2), Tereza Borkovcová (1), Natálie Puffer (1), Magda Pospíšilová, Michaela Homolová, trenér Ing. Vincenc Záviška.

Jana Šidlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.