Mladší dorostenci stále bez bodu

dorostenci-uzka1. liga mladší dorost – Morava, 5. kolo
TJ Sokol Žďár nad Sázavou – HC Zubří 24:37 (14:18)

V sobotu 16. října se naši dorostenci utkali proti třetímu celku ligy – HC Zubří. Naši hráči předvedli zatím nejlepší výkon v soutěži. Soupeř byl, ale natolik kvalitní, že v závěru druhého poločasu si vedl mnohem zkušeněji, a proto výsledek utkání je tak pro naše borce nepříznivý.
Můžeme se zase opakovat... Vstup od našich hráčů byl hodně zakřiknutý, až bojácný. Proto si trenér musel hned v 7. minutě brát oddechový čas za stavu 1:6. Pravda po time-out se nepodařilo hned skórovat, ale postupem času se začal obraz hry zlepšovat. V domácí brance předvedl několik úspěšných zákroků Tomáš Kučera a kluky „nahecoval" k aktivnějšímu útoku, kde se dařilo Robinu Koudelovi. Díky důraznější a aktivní obraně se během chvíle podařilo snížit na dvoubrankový rozdíl, ovšem zkušenější soupeř opět odskočil (12. minuta 6:8, 20. minuta 7:14). Do poločasu se ještě podařilo snížit na rozdíl čtyř branek 14:18.

Poločasový rozdíl dával naději na uhrání lepšího výsledku. Bohužel ve druhé půli začal náš tým kupit hodně chyb, které soupeř s přehledem trestal. Jediné, co se dařilo byla souhra spojek s pivotem, kde řádil Martina Kakač, který vsítil 11 branek! Chyby v útoku a méně konsolidovaná obrana dovolila soupeři postupně navyšovat, až na závěrečných 24:37.
Výsledek je pro kluky krutý. Na druhou stranu se snažili po většinu zápasu hrát tvrdou důraznou obranu, která když fungovala, přinesla zisk míčů. Snad v dalším kole v Karviné naši borci na tento výkon naváží a budou bojovat o co nejlepší výsledek.
7m hody 1/1 : 2/2, vyloučení 6:4

Průběh utkání ZDE
Sestava a branky: Tomáš Kučera, Tomáš Novotný – Martin Kakač (11/1), Robin Koudela (6), Jakub Uchytil (3), Benjamin Rosa (2), Adam Jaša (1), Adam Melichar (1), Vojtěch Bradáč, Jakub Finsterle, Jaroslav Pavlíček, Štěpán Čermák, Adam Požár, Denis Vik, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová.

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.