Hokejisté Velkého Meziříčí porazili brněnskou Kometu i podruhé v sezoně

77e383b3b66d8b9479ed9bd708f17180HHK VM – HC Kometa Brno „B" 4:3 (3:2, 1:1, 0:0)

Góly a asistence: 4:20 Paták (Malec), 09:20 Barák (Střecha T., Křenek), 16:07 Paták (Juráň, Vlašín P.), 29:07 Křenek – 10:34 Havlát (Gajarský, Brabenec), 18:56 Škvrně (Gajarský), 39:30 Havlát (Gajarský).
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Krejčí (Štourač) – Slabý, Vlašín P., Kochánek, Burian V., Ambrož, Báňa – Malec, Juráň, Paták – Barák, Křenek, Střecha T. – Vlašín M., Střecha F., Maštera – Rozmarín.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Sestava HC Kometa Brno:
Slavíček (Šembera) – Kališ, Trnka, Malec, Kučera, Studený, Jeřábek, Kováčik – Havlát, Škvrně, Pigl, Kadlic, Halász, Brabenec, Moskal, Gajarský, Krejčiřík.
Rozhodčí: Held – Kráľ, Roupec.
Vyloučení: 4:5, navíc: Paták (HHK) trest ve hře za bodnutí špičkou hole, Moskal (KOM) 10 minut osobní trest za nesportovní chování.
Využití: 1:0, v oslabení: 0:0.
Střely na branku: 33:29 (13:3, 8:13, 12:13)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Krejčí (HHK) - 91,18 % - 31 zákroků – 60 min.
Slavíček (KOM) - 77,78 % - 14 zákroků – 30 min.
Šembera (KOM) - 100,00 % - 17 zákroků – 29 min.
Diváci: 395

Velkomeziříčští hokejisté utnuli sérii nepodařených zápasů na domácím ledě a v souboji se silnou Kometou Brno vybojovali tři body do druholigové tabulky!
Dvěma góly nasměroval domácí tým za vítězstvím Lukáš Paták, po brance přidali Martin Barák a David Křenek. Spolehlivý výkon předvedl domácí gólman Filip Krejčí a byl po zásluze vyhlášen nejlepším hráčem Velkého Meziříčí.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: Věděli jsme, že Kometa oproti minulému utkání přijela posílena o další hráče a že nás nečeká nic lehkého. V úvodní třetině se hrálo na můj vkus hodně otevřeně, oba týmy měly řadu šancí a padlo hodně branek. Naštěstí jsme soupeře přestříleli a o branku vedli. Druhou část jsme odehráli asi nejlépe, vytvořili jsme si řadu šancí, soupeře jsme dostali pod tlak, ale proměnili jsme pouze jednu a šli do vedení o dvě branky. Škoda jen, že jsme vedení do konce třetiny neudrželi a dostali 30 vteřin před koncem kontaktní branku, ta chyba mě mrzela. Poslední část jsme se chtěli soustředit na pečlivou neprostupnou obranu a podnikat rychlé protiútoky. Pod tlak nás navíc dostali zbytečné fauly a hlavně vyloučení na 5 minut. Pro nás bylo dobře, že hosté také faulovali a síly se srovnaly. Závěr byl dramatický, hrálo se o vítězství do poslední vteřiny a o gól jsme nakonec byli šťastnější, bereme všechny body. Lví podíl na vítězství měl Filip Krejčí, který chytal fakt výborně, v rozhodujících chvílích nás podržel a vyčapal soupeře. Kluky musím pochválit za nasazení, bojovnost, za ubráněná oslabení. Méně pak za zbytečné fauly ve středním a útočném pásmu. Ale celkově jsme určitě spokojeni s výsledkem.

Program mistrovských zápasů mužů:
Sobota 23.10.2021 HC Bobři Valašské Meziříčí – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání
v 17.00 hod. (zimní stadion Valašské Meziříčí)

Jaroslav Juda
HHK VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.