Muži proti extraligovému favoritovi ostudu neudělali

momentka utkani_2_foto_zdroj_Házená_Velké_MeziříčíStředa 20. 10. 2021
Český pohár muži – 3. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Nové Veselí 22:39 (12:18)

Ve 3. kole Českého poháru k nám zavítal opravdu exkluzivní soupeř. Tím byl tým z nedalekého Nového Veselí, který v posledních letech patří mezi českou elitu a aktuálně okupuje 4. místo mužské házenkářské extraligy. Diváci, kteří ve středu večer dorazili na halu, tak mohli zažít neopakovatelný házenkářský zážitek.

Úvod utkání nám vyšel skvěle a ujali jsme se vedení 2:0. Poté ovšem došlo k vážnému zranění našeho obranného pilíře Honzy Lečbycha a hra byla na chvíli přerušena. Honzovi přejeme brzké uzdravení. Poté sice favorizované Veselí strhlo vedení na svoji stranu, ale my byli schopni neustále se držet na dostřel. Dobře jsme narušovali hru soupeře a to se nám dařilo plnit téměř celý první poločas. V bráně také přidával dobré zákroky brankář Vojtěch Drápela, a tak se do 23. minuty hrála vyrovnaná partie (11:12). V závěru poločasu už ale ovládlo hostující družstvo a odskočilo na rozdíl šesti branek (12:17).

Do druhé půle vstoupilo Nové Veselí už poučené z té první, a proto během několika málo minut si udělalo rozhodující náskok (35. minuta 12:23). Náš tým sice nesložil zbraně a dál se pral o každou vstřelenou branku, ovšem hosté si neustále drželi pohodlný 10 brankový náskok (45. minuta 17:27). Na hřiště se postupně dostali všichni hráči z lavičky, aby si toto utkání mohli užít. V závěru zápasu se projevil rozdíl ve fyzické vybavenosti obou mužstev a favorit si tak v poklidu dokráčel k postupu do osmifinále po výhře 22:39.
Objektivně musíme uznat, že soupeř byl dnes nad naše síly, ovšem téměř celou první půli jsme byli schopni s favoritem držet krok. Přítomní fanoušci mohli během celého zápasu vidět na obou stranách dobře fungující spolupráci spojek a pivotů. Hrálo se pohledné utkání plné zajímavých obranných zákroků, včetně dobře chytajícím brankařů ale hlavně fair-play hry. I proto diváci v zaplněné hale „Za Světlou" vytvořili perfektní kulisu a podporovali náš tým až do poslední minuty. My věříme, že si utkání užili společně s námi.
V neděli se pokračuje v zápasech ve druholigové soutěži, kdy zajíždíme na půdu aktuálně druhého týmu soutěže Újezdu u Brna, odkud určitě budeme chtít dovézt výhru a soupeře v tabulce bodově dorovnat.

Online zápis z utkání a tabulka ZDE
7m hody: 2/2:2/2, vyloučení 4:3
Sled branek: 2:0, 3:5, 7:6, 11:12, 11:16, 12:17, 12:23, 16:24, 17:29, 20:30, 21:35, 22:39
Sestava a branky: Vojtěch Drápela, František Kratochvíl – Pavel Strašák (9/2), Vojtěch Svoboda (3), Miloš Necid (4), Pavol Živčic (2), Martin Janíček (2), Jakub Bezděk (1), Jiří Kaštan (1), Vítězslav Večeřa, Petr Kavka, Jan Lečbych, Tomáš Pažourek, Jakub Mach, trenér Vlastimil Vaverka, odpovědný vedoucí Radim Fischer, Petr Kácal

Program v hale Za Světlou:
Sobota 30. října
9,00 hodin II. liga starší dorostenci TJ Dolní Cerekev
11,00 hodin II. liga starší dorostenky TJ Jiskra Otrokovice
13,00 hodin I. liga ženy TJ Jiskra Otrokovice
15,00 hodin II. liga mladší dorostenky TJ Jiskra Otrokovice
17,00 hodin II. liga muži HBC Olomouc
19,00 hodin I. liga mladší dorostenci SKP Frýdek – Místek

Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz

Jana Šidlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.