Závěrečná třetina zmařila velkomeziříčským hokejistům naději na bodový zisk

ŘíjenHC Bobři Valašské Meziříčí – HHK VM 5:1 (0:0, 0:1, 5:0)

Góly a asistence: 41:42 Vávra (Ďurkáč), 42:20 Finsterle (Vosátko, Křivohlávek), 47:46 Urbanec (Vávra), 48:47 Křivohlávek (Finsterle, Andris), 52:37 Weintritt (Vosátko) – 36:40 Malec (Vlašín P., Juráň).
Sestava HC Bobři Valašské Meziříčí:
Slovák (Netolička) – Mosnička, Vosátko, Kamas, Ďurkáč, Báchor, Martiník, Jenáček – Vavřík, Apolenář, Urbanec, Vávra, Křivohlávek, Goiš, Kucharčík, Finsterle, Andris, Weintritt, Stodůlka, Kozubík.
Trenér: Plšek
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Slabý, Vlašín P., Kochánek, Svoboda, Báňa, Ambrož – Malec, Juráň, Maštera – Barák, Křenek, Střecha T. – Rozmarín, Střecha F., Burian V.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Rozhodčí: Goňa – Vengřín, Hladík.
Vyloučení: 3:8, využití: 1:1, v oslabení: 0:0.
Střely na branku: 46:23 (12:7, 11:10, 23:6)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Slovák (VAL) - 95,65 % - 22 zákroků – 60 min.
Juda J. (HHK) - 89,13 % - 41 zákroků – 60 min.
Diváci: 316

Hokejisté Velkého Meziříčí, navzdory několika absencím, drželi v meziříčském derby na Valašsku naději na senzaci až do začátku třetí třetiny. Závěrečnou třetinu ale nezvládli a domů se vracejí bez bodů.
Velkomeziříčští dokázali favoritovi soutěže dvě třetiny vzdorovat. Během úvodních čtyřiceti minut ubránili čtyři oslabení, a když ve 37. minutě Ondra Malec přesilovkovou trefou poslal hosty do vedení, bylo zaděláno na překvapení kola. Těsně před druhou sirénou ale rozhodčí vyloučil dva velkomeziříčské hráče najednou a nabídnutou přesilovku pěti proti třem dokázali Bobři v jejím samotném závěru využít. Vstřelená branka domácí nakopla a hned vzápětí otočili na 2:1. Když po pěti minutách domácí dalšími slepenými brankami odskočili na 4:1, bylo o vítězi rozhodnuto. Finální podobu dali Valaši výsledku v 53. minutě trefou Weintritta.
Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: První třetina byla herně vyrovnaná, možná jsme byli my více pod tlakem domácích, to bylo ale hlavně v našich třech oslabení, z toho 2 fauly byly zbytečně. Dobře jsme sehráli oslabení. I v druhé části se čekalo, kdo dá první branku. Nám se naskytla možnost při přesilovce 5 na 3, kterou jsme v závěru zužitkovali a dostali se do vedení. Perfektně nám lapal Jarda Juda a držel nás ve hře o body. Ve třetí třetině se už zdálo, že ubráníme oslabení ve 3 proti 5, ale nakonec jsme inkasovali. Brzy na to jsme z dorážky dostali 2 gól. Domácím poté narostla křídla, plně převzali iniciativu a začalo jim to tam i padat, až vedli o 4 branky. Po té se již utkání pouze dohrávalo.

Program mistrovských zápasů mužů:
Středa 27. 10. 2021 HHK Velké Meziříčí – SKLH Žďár nad Sázavou, začátek utkání
v 18.00 hod. (zimní stadion Velké Meziříčí)
Pátek 29. 10. 2021 HK Nový Jičín – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 18.30 hod.
(zimní stadion Nový Jičín)
Sobota 30. 10. 2021 HK Nový Jičín – HHK Velké Meziříčí, začátek utkání v 14.00 hod.
(zimní stadion Nový Jičín)

Jaroslav Juda
HHK VM

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.