V souboji o třetí příčku muži těsně neuspěli

Muži copySobota 30. 10. 2021
2. liga muži – JM – 7. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – HBC Olomouc 1966 31:33 (17:15)

V sobotu jsme na domácí palubovce hostili tým z Olomouce a jednalo se o přímý souboj o 3. příčku, neboť oba celky před utkáním od sebe dělilo jen skóre. Hanáci dorazili s velice mladým týmem v čele s nejlepším střelcem ligy Kašparem. Naopak náš tým řešil obrovskou spoustu omluvenek, a k utkání jsme tak museli povolat 3 dorostence, pro něž to byl první start v mužské kategorii, a dokonce i zkušeného matadora Romana Matušíka, který se na palubovce objevil po dlouhých 5 letech.
Úvod patřil Olomouci, která šla do vedení už od prvních minut. Problémy nám dělala především ostrá spojka domácích Kašpar. Proto si od 10. minuty vysloužil osobní obranu. Tento tah zprvu hostující střelce nepřibrzdil, a ti si tak stále udržovali mírný náskok až do 23. minuty (11:14). Ovšem v závěru poločasu jsme se na obraně konečně zlepšili a otočili vývoj utkání v náš prospěch na poločasových 17:15.
Vstup do druhé půle se nám ale nepovedl a prohráli jsme dokonce i vlastní přesilovku. Poté se hrála naprosto vyrovnaná partie, kdy ani jeden z týmů nedokázal odskočit na více než jednobrankový rozdíl. Náš střelecký prapor táhlo duo spojek Svoboda-Večeřa, kteří dohromady zaznamenali 19 přesných zásahů. Bohužel na obraně jsme byli s přibývajícím časem stále více nedůrazní, jelikož nám docházely fyzické síly. Bylo to dáno tím, že celý zápas jsme odehráli defakto jen s jedním hráčem na střídání. Zlomový moment utkání nastal mezi 50.-54. minutou, kdy soupeř sérií 3 branek odskočil na 27:30. I když jsme 2 minuty před koncem ještě dokázali srovnat, tak závěrečné drama vyznělo lépe pro Hanáky, kteří si tak odvážejí 2 body po výhře 31:33.
Dnes jsme nepodali špatný výkon, bohužel kvůli nízkému počtu hráčů nám v závěru chyběly potřebné fyzické síly (hlavně na obraně) a to byl rozhodující faktor tohoto utkání. Nyní náš čeká týdenní pauza, po které zajíždíme na půdu posledního celku tabulky – do brněnského Juliánova, kde nic jiného než výhru nebereme.

Online zápis z utkání a tabulka ZDE
7m hody: 3/4:0/0, vyloučení 3:3
Sled branek: 1:3, 4:4, 5:8, 8:11, 10:11, 11:14, 16:14, 17:15, 17:18, 23:22, 27:27, 27:30, 30:30, 31:33
Sestava a branky: Ondřej Poul, Vojtěch Drápela – Vojtěch Svoboda (9), Miloš Necid (3), Pavel Strašák (5/3), Vítězslav Večeřa (10), Pavlo Živčic (4), David Kubiš, František Kratochvíl, Roman Matušík, Jakub Mach, Martin Chalupa, Tomáš Rosa, trenér Vlastimil Vaverka, odpovědný vedoucí Radim Fischer, Petr Kácal

Tabulka 2._ligy_Jižní_Morava-_muži_copy

Program v_hale_Za_Světlou_copy_copy

 

 

 

 

Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz.

Ondřej Poul

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.