Velkomeziříčští hokejisté v Hodoníně přišli o body v samotném závěru utkání

2Středa 01.12.2021
SHK Hodonín – HHK VM 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Góly a asistence: 21:47 Hefka (Janás D., Romančík), 53:23 Komínek (Balán), 59:14 Komínek (Balán), 59:41 Komínek (Miklík) – 07:54 Střecha T. (Topol, Kochánek), 51:40 Malec (Juráň, Paták).
Sestava SHK Hodonín:
Kořenek (Martinčík) – Pchalin, Škápik, Hefka, Mikulík, Miklík „C", Hohl, Sedláček – Komínek, Balán, Raevskii, Lekeš, Hložánek, Marek, Handl, Romančík, Janás D., Dobša, Giatsintov.
Trenér: Janás T.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Krejčí (Juda J.) – Vlašín P., Slabý, Kochánek, Topol, Burian V., Ambrož „C", Báňa – Malec, Juráň, Paták – Strnad, Křenek, Střecha T. – Rozmarín, Střecha F., Maštera – Vlašín M.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Rozhodčí: Goňa – Hübl, Polesný..
Vyloučení: 4:6, využití: 0:0, v oslabení: 0:0.
Střely na branku: 25:34 (9:9, 8:11, 8:14)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Kořének (HOD) - 94,12 % - 32 zákroků – 60 min.
Krejčí (HHK) - 88,00 % - 22 zákroků – 59 min.
Diváci: 231

Slibně rozehrané utkání 20. kola na ledě Hodonína nedokázali velkomeziříčští dotáhnout k bodovému zisku. Přestože měli meziříčští ve třetí části více ze hry, ze střelecké převahy vytěžili pouze branku Ondřeje Malce v 52. minutě - 2:1 pro Velké Meziříčí. Ostatní střely skončily na Kořénkovi v hodonínské brance. Třikrát také hodonínského gólmana zachránila branková konstrukce. Na branku Malce odpověděl v 54. minutě domácí Komínek - 2:2. Stejný hráč potom v poslední minutě druhou brankou rozhodl o vítězství Hodonína, následně při naší hře bez brankáře dokonal hattrick a upravil na konečných 4:2.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: utkání se mi dnes hodnotí těžko, protože dnes nevyhrál lepší tým. Myslím, že jsme byli po celý zápas lepším týmem, měli jsme řadu vyloženým šancí, dokonce i několik samostatných nájezdů, ale bohužel jsme je neproměnili. Na obou stranách chytali dobře brankáři, proto se šlo do poslední třetiny za vyrovnaného stavu 1:1 a věděli jsme, že mohou rozhodnout maličkosti, možná jeden gól. Ten jsme nejprve dali my, vedli jsme 2:1, hráli jsme dobře, soupeře jsme mačkali, v této fázi jsme měli rozhodnout a využít některou šanci, kterých bylo dost. Trefili jsme několik tyček, takže i to pověstné sportovní štěstí se odklonilo. Pak přišel trest za neproměněné šance. V samotném závěru jsme udělali dvě individuální chyby, které jejich nejlepší útočník nekompromisně proměnil a utkání otočil. Také jsme se nechali rozhodit několika nepřesnými výroky rozhodčích, i tím jsme v závěru ztratili koncentraci na hru a vytvořili ty hrubky, což mě mrzí, poněvadž jsme sahali po bodech a odjíždíme bez nich.

Program mistrovských zápasů mužů:
Sobota 04.12.2021 HHK Velké Meziříčí – HC Slezan Opava, začátek utkání v 17.30 hod.
(zimní stadion Velké Meziříčí)

Jaroslav Juda
HHK VM

1

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.