Mladší dorostenci trápili Olomouckou akademii

61. liga mladší dorost – Morava, 11. kolo
TJ Sokol Žďár nad Sázavou – Házenkářská Akademie Olomouckého kraje 25:30 (15:11)

V 10. kole se naši hráči představili na půdě Sokola Ostrava. Soupeř měl utkání od začátku pod kontrolou, a proto tam prohráli pětibrankovým rozdílem 35:30. V posledním utkání podzimu na domácí palubovce se kluci chtěli předvést v dobrém světle. První poločas jim vyšel parádně, ale v tom druhém se ukázala lepší kvalita soupeře...
Dorostenci vstoupili do zápasu odhodlaně a ujali se vedení 2:0. Tento náskok se dařilo udržovat po celý první poločas. Dobrá obrana, za kterou výborně chytal Tomáš Kučera, byla základem, že jsme kvalitního soupeře drželi neustále pod tlakem. Hráčům vzrostlo sebevědomí a v útočné fázi jsme dokázali být lepší jeden na jednoho. V 25. minutě jsme dokonce ustály dvojnásobné oslabení a těsně před koncem střelbou z dálky zvýšili poločasové vedení na 15:11.
Na začátku druhého poločasu se našim hráčům ještě dařilo dávat jednoduché branky z větší vzdálenosti, ale obrana již nebyla tolik důrazná a soupeř v každém útoku dokázal vsítit gól. Postupně se rozdíl ve skóre snižoval a ve 12. minutě bylo vyrovnáno na 19:19. Dorostenci se sice po oddechovém čase snažili a bojovali, ale několik technických chyb je připravilo o dobré brankové příležitosti. Soupeř se postupně ujal vedení, které dokázal udržet až do závěrečného hvizdu. Prohra o pět branek 25:30 byla po dobrém prvním poločase až nespravedlivá, ale takto to v házené chodí. Hraje se 60 minut a soupeř prokázal v závěru utkání větší kvalitu a zkušenost.
Teď kluky čeká zimní příprava a k prvnímu ostrému utkání se postaví v neděli 13. února 2022 v Zubří.
7m hody 3/3 : 3/5, vyloučení 4:4.

Průběh utkání ZDE

Sestava a branky: Tomáš Kučera, Tomáš Novotný – Robin Koudela (10/3), Adam Požár (6), Adam Melichar (4), Martin Kakač (2), Vojtěch Bradáč (1), Jakub Finsterle (1), Michal Urbanec (1), Benjamin Rosa, Jaroslav Pavlíček, Štěpán Čermák, Jakub Uchytil, Denis Vik, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová.

Tabulka 1.liga mladší dorostenci divize Morava ZDE

Ladislav Šidlo

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.