V druhém sobotním zápase nás čekala Dukla Liberec

8Podařilo se. Po domácím turnaji druhé výkonnostní pětky se nám nakonec podařilo doslova prodrat se do mezi elitu. Tedy do skupiny o 1. - 5. místo.

Nebylo to ale jednoduché. Letošní volejbalová extraliga je strašně vyrovnaná. Minimálně prvních deset družstev může kohokoliv porazit. My začali proti Kojetínu. Začali jsme excelentně, prakticky v prvním setu jsme soupeře nepustili k ničemu. V konci jsme však poprvé zaváhali, ztratili jiskru ze začátku a postupně jsme přenechávali iniciativu soupeři. Ještěže hodně kazil a nakonec jsme v závěru byli šťastnější my. V druhém sobotním zápase nás čekala Dukla Liberec. Byl jako na houpačce. První set jasně pro soupeře, druhý jasně pro nás, třetí pro soupeře. Ve čtvrtém drama. My prohrávali 20:24. Dotáhli jsme to na 24:24, odvrátili jsme jeden mečbol Dukly, vybojovali pro nás setbo a udělali jsme tři chyby a tím jsme si ukončili celý zápas. Nakonec po sobotním klání měli všechny celky po jednom vítězství a jedné porážce. Rozhodovalo se v neděli. My začali proti Ostravě. A nevyšlo nám to. Nehráli jsme sice špatně, ale Ostrava byla odvážnější a v koncovkách byli dominantnější. Porážka 0:3 nám moc nadějí nedávala ani na postup a dokonce ani na udržení této skupiny. Ale stalo se nečekané. Ostrava vyhrála oba své zápasy a měla již postup jistý. Liberec oba prohrál a měl jistý sestup. Prosek porazil Kojetín a my museli porazit Prosek. Jinak bychom sestoupili. Na druhou stranu, pokud bychom vyhráli, postoupili bychom výše. Tak vyrovnaný to byl turnaj. Šlo tedy o hodně a zvládli jsme to. První set excelentní, Prosek dotáhnul až v závěru. V druhém setu do 16:16 vyrovnané, potom jsme utekli a náskok udrželi. Třetí se pouze v naší režii, ale na Proseku bylo sympatické, že se nevzdali, i když prohrávali o 10 bodů. Nakonec stav zkorigovali tak, že na míče i přes porážku 0:3 skupinu zachránili na úkor Kojetína. My se radovali z doslova vydřeného postupu. Tím jsme si jasně řekli o účast ve finálovém turnaji nejlepších osmi družstev. Ale ten je ještě daleko. Čekají nás ještě tři turnaje, další turnaj bude 15.-16. ledna 2022, tedy zhruba za měsíc.

Sestava: Kopecký, Kalivoda, Pokorný (nahrávači), Medek, Smetana, Švaříček, Hladík, Němec (smečaři), Dobrovolný, Mikulenka (univerzálové), Pospíšil, Vanini, Jirásek (blokaři), Špaček, Bantianidis (libera)

Výsledky:
VELMEZ – SK Kojetín 2016 3:0(20,23,22)
VELMEZ – Dukla Liberec 1:3(-22,19,-18,-27)
VELMEZ - VK Ostrava 0:3(-23,-20,-23)
VELMEZ – SK Prosek 3:0(20,19,20)

Muži začali své boje ve skupině bojující o 1.-8. místo. A nezačali dobře. Nejdelší výjezdy do Plzně a Českých Budějovic přinesly pouze jeden vyhraný set s Plzní. Nehráli jsme dobře. Kdo dobře útočí, vyhrává. Dobrá obrana „jen! Zvyšuje náskok, nebo „zadělává" na obrat ve hře. My neútočili a jen jsme bránili a ani to nebylo na jedničku. Po celé dva zápasy jsme nenašli nejlepší základní sestavu. Možná to bylo trochu ukvapené, ale zkrátka jsme prohráli po zásluze. Nyní máme možnost reparátu. V pátek 10.12. v 19:30 přivítáme doma našeho tradičního soupeře z Bučovic. V sobotu od 18:00 hodin se utkáme v tělocvičně za kostelem s Teslou Brno.

Petr Juda

9

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.