• Velkomeziříčsko
  • Sport
  • Domácí výhrou nad Opavou se velkomeziříčští hokejisté posunuli na páté místo v tabulce

Domácí výhrou nad Opavou se velkomeziříčští hokejisté posunuli na páté místo v tabulce

12Sobota 04.12.2021
HHK Velké Meziříčí – HC Slezan Opava 4:2 (0:0, 2:2, 2:0)

Góly a asistence: 27:58 Křenek (Strnad, Střecha T.), 33:24 Slabý (Paták, Malec), 44:05 Střecha T. (Strnad), 59:47 Malec – 27:16 Vojtovič (Zouhar, Malina), 37:04 Wolf (Malina, Šindelář).
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Vlašín P., Slabý, Kochánek, Burian V., Báňa, Ambrož „C" – Malec, Juráň, Paták – Strnad, Křenek, Střecha T. – Vlašín M., Střecha F., Maštera – Burian M.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Sestava HC Slezan Opava:
Piták (Baldik) – Zapletal, Kunc, Šindelář „C", Ficek, Kocián, Zouhar – Vojtovič, Peterka, Kadula, Horný, Wolf, Vašenka, Malina, Buršík.
Trenér: Tomášek
Rozhodčí: Kohoutek – Maloušek, Hübl.
Vyloučení: 4:1, navíc: Kunc (OPA) 5 + do konce utkání za naražení zezadu.
Využití: 1:1, v oslabení: 0:1.
Střely na branku: 37:31 (11:12, 9:12, 17:7)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Juda J. (HHK) - 93,55 % - 29 zákroků – 60 min.
Piták (OPA) - 89,19 % - 33 zákroků – 60 min.
Diváci: 189

Utkání 21. kola II. ligy mezi Velkým Meziříčím a Opavou nabídlo dvěma stovkám fanoušků bojovný a dvě třetiny vyrovnaný souboj. V závěrečné části začali velkomeziříčští svého soka výrazněji přehrávat a z tlaku vytěžili vítěznou branku Tomáše Střechy.
Skóre utkání otevřela Opava využitou přesilovkou ve 28. minutě - 0:1. Ještě v téže minutě ale bylo po parádní souhře druhého velkomeziříčského útoku vyrovnáno. Svojí 13. brankou v sezóně vyrovnal David Křenek - 1:1. Ve 34. minutě v pětiminutové přesilovce napřáhl obránce Petr Slabý a trefil přesně - 2:1. Hosté ale bojovali a ve dlouhém oslabení další branku neinkasovali. V závěru oslabení naopak ujeli domácí obraně a Petr Wolf zakončil bezchybně - 2:2. Závěrečná třetina přinesla tlak Velkého Meziříčí, ze kterého domácí ve 45. minutě vytěžili branku Tomáše Střechy - 3:2. V posledních vteřinách potom vítězství pojistil Ondřej Malec - 4:2.
Vítězství Velkého Meziříčí mohlo být i výraznější. Domácí hráči ale mnoho brankových příležitostí v průběhu celého zápasu zbytečně přehrávali a snažili se skórovat až do prázdné branky.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: utkání jsme začali, jak jsme chtěli, s nadšením a aktivně. Hra byla poměrně vyrovnaná, obrany celkem fungovali. Asi v polovině jsme nezblokovali nahozeni a prohrávali jsme. Bylo fajn, že jsme hned odpověděli a v podstatě z protiakce srovnali. Pak v dlouhé pětiminutové přesilovce jsme šli do vedení, měli jsme i další šance, ale nedali jsme je. Poté ještě v oslabení soupeř ujel a vyrovnal, což nám vzalo vítr z plachet. Ve třetí třetině to bylo kdo z koho. Ale myslím, že jsme si dnes za vítězstvím šli my více. Potrestali jsme chybu soupeře, šli jsme do vedení a to nám hodně pomohlo. Poslední branka pár sekund před koncem už nic neřešila. Vydřeli jsme dnes velmi důležité tři body proti kvalitnímu soupeři, za což klukům patří velké díky.

Jaroslav Juda
HHK VM

13

122

14 copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.