Starší žáci odehráli první turnaj Žákovské ligy

24V sobotu 11.12.2021 se v naší házenkářské hale uskutečnil jeden z turnajů 1. kola Žákovské ligy starších žáků v házené. Této soutěže se účastní 25 nejlepších celků z celé republiky a během šesti kol se střetne každý s každým.

V prvním kole k nám zavítaly nám dobře známé družstva z Havlíčkova Brodu a Kuřimi, dále pak dva aspiranti na celkové vítězství, týmy Lovosic a Zubří.
První utkání, proti Havl. Brodu, se nám podařilo na jedničku. Po celé utkání jsme si udržovali dostatečný náskok a nakonec jsme soupeře porazili rozdílem šesti branek 23:17.
V druhém zápase se nám postavil tým z Kuřimi. I když měl soupeř výškovou i váhovou převahu, tak se toho naši kluci nezalekli. Výborně plnili taktické pokyny, hned od začátku jsme si budovali náskok, který byl místy až desetigólový. Ke konci zápasu nám už docházely síly, ale utkání jsme i tak dovedli do vítězného konce 21:18 a lišácky jsme tak zastavili kuřimskou mašinu.
Třetí a naše nejhorší utkání jsme odehráli proti Zubří. Kluci se soupeře zřejmě zalekli už v šatně a podle toho to také vypadalo na hřišti. Výsledná prohra 14:26 mluví za vše.
V posledním utkání nás čekal rozjetý tým Lovosic, který ostatní soupeře výrazně přestřílel. Začátek utkání se nám povedl na výbornou. Kluci bojovali, rvali se o každý balon. První gól jsme obdrželi až v deváté minutě.... Poté se ale projevila obrovská kvalita soupeře, který nakonec přesvědčivě vyhrál 23:5.
Turnaj se herně velice povedl Márovi Sedlákovi a Štěpovi Fialovi. Jen víc takových výkonů!!

Výsledky a tabulka:
https://www.handball.cz/souteze/muzi/zl-zaci-hl-cast.

Sestava a góly: Martin Borkovec – Štěpán Fiala (20), Ondřej Navrátil (11), Marek Sedlák (8), Adam Krejčí (8), Filip Hradecký (4), Vítek Smejkal (3), Ondřej Trifanov (3), Jakub Kocourek (1), Michal Badalík (1), Matouš Fiala, Štěpán Strýček

Trenéři: Radek Navrátil, Petr Kaštan

Petr Kaštan

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.