Na lídry jsme nestačili

27 copyBenátky n.J. – VELMEZ 3:1(19,13,-22,22)
Dobřichovice – VELMEZ 3:0(15,15,22)

Hráli: Šimek, Kuřec, Medek, Jaša, Huryta, Pospíšil, Pavlovský, Slavík, Stanislav, Smetana, Benáček, Kopecký, Kučera, Vanini

Poslední dva zápasy 1. volejbalové ligy nám los přisoudil cestu ke dvěma lídrům současné tabulky. V pátek 17.12. nás čekali Benátky nad Jizerou. Jediný profesionální celek v této soutěži, před nedávnem ještě extraligový a toužící si nejvyšší volejbalovou soutěž co nejdříve znovu zahrát. Tak vypadalo prostředí, a tak dopadly i první dva sety. Nebyli jsme schopni přihrát benátské podání, naopak my podávali hodně špatně. Tím pádem jsme měli velké problémy s útočením, což však paradoxně byla naše nejlepší činnost. I přes výrazný tlak soupeře jsme se nevzdávali a stále jsme bojovali alespoň o zkorigování pro nás nepříznivého výsledku. To se podařilo ve třetím setu. Benátky uspokojeni předchozími dvěma sety dali šanci několika náhradníkům a my se chytli. Najednou jako by se nám vlila do žil nová krev. Začali jsme se zlepšovat ve všech činnostech, Ríša Stanislav na smeči byl nechytatelný a my si udržovali po celý set dvou až čtyřbodový náskok. Návrat klíčových hráčů soupeře stačil jen na zkorigování výsledu. Set byl náš. Čtvrtý set byla bitva a vůbec to nevypadalo že hraje první s posledním této „lepší" skupiny. Koncovka sice patřila domácím, ale odešli jsme se vztyčenou hlavou.

To sobota přinesla nemilé překvapení v podobě síly Dobřichovic. V jejich základní sestavě nebyl nikdo, kdo by nepoznal nejvyšší soutěž, a navíc zde byli i nedávní reprezentanti. Zápas se vyvíjel podobně jako v Benátkách. Soupeř nás k ničemu nepustil a chybu jako Benátky neudělal. Celý zápas odehrál v základní sestavě a střídal jen sporadicky. My nehráli špatně, ale v současné době na takovou sílu, jakou předváděli Dobřichovice nemáme. To při vší úctě. Ovšem ke cti nám slouží, že hrajeme pouze se svými odchovanci, tzn s hráči, kteří u nás prošli minimálně jeden rok juniorskou kategorií.

Nyní nás čeká přestávka a prvoligový kolotoč se znovu rozjede v pátek 21. ledna, kdy přivítáme dalšího favorita na postup do extraligy, celek Slavie Hradec Králové s jejich největšími hvězdami bývalými reprezentanty Janem Štokrem a Alešem Holubcem. Ovšem ani přes svátky nebudeme zahálet. Junioři absolvují od 27. do 30. prosince soustředění v Mikulově, muži přijedou jeden den na dva tréninky, vybraní kadeti navíc ještě pojedou 27.12. na turnaj do Hradce Králové a vybraní žáci reprezentující krajské centrum mládeže se účastní stejného turnaje ve své kategorii.

Závěrem bychom za celý volejbalový oddíl chtěli popřát všem našim příznivcům i těm co o nás doposud nevědí anebo nás moc rádi nemají DOBRÝ ROK 2022.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.