Valaši potřetí poraženi, v prodloužení rozhodl Tomáš Střecha

20Sobota 15.1.2022
HHK Velké Meziříčí – HC Bobři Valašské Meziříčí 5:4PP (0:2, 3:0, 1:2 – 1:0)

Góly a asistence: 25:33 Doležal (Střecha F., Strnad), 30:34 Juda M. (Křenek, Ambrož), 31:02 Malec (Vlašín M., Paták), 52:55 Malec (Paták, Juráň), 61:04 Střecha T. (Křenek) – 04:35 Vavřík (Stodůlka L., Stodůlka D.), 08:11 Kamas (Vavřík, Holiš), 41:03 Vávra (Vavřík, Kozubík), 47:40 Gabrhelík (Kozubík, Vávra).
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Vlašín M., Vlašín P., Kochánek, Ambrož „C", Báňa, Maštera, Burian V. – Malec, Juráň, Paták – Křenek, Juda M., Střecha T. – Strnad, Střecha F., Doležal – Rozmarín, Barák.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Sestava HC Bobři Valašské Meziříčí:
Slovák (34. Tkadlec) – Ďurkáč, Kamas, Hanák, Báchor „C", Gabrhelík, Holiš – Vávra, Vavřík, Goiš, Stodůlka D., Finsterle, Andris, Kozubík, Dobša, Stodůlka L.
Trenér: Plšek
Rozhodčí: Mejzlík T. – Kleprlík, Roupec.
Vyloučení: 5:5, využití: 2:1, v oslabení: 0:0.
Střely na branku: 32:34 (8:15, 14:6, 9:13 – 1:0)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Juda J. (HHK) - 88,24 % - 30 zákroků – 62 min.
Slovák (VAL) - 84,21 % - 16 zákroků – 34 min.
Tkadlec (VAL) - 84,62 % - 11 zákroků – 28 min.
Diváci: 402

V další kole se velkomeziříčští hokejisté představili před domácím publikem. Soupeřem jim byl lídr skupiny Východ Valašské Meziříčí. Od úvodního buly viděli fanoušci vysoké tempo. Bobři byli v první třetině aktivnější a po zásluze se ujali vedení v 5. minutě z hole Michaela Vavříka. Na začátku 9. minuty přidal druhý gól obránce Valachů Libor Kamas. Ve druhé části se zlepšenou hrou prosadili střelecky domácí hráči. Úvodní gól si připsal Jirka Doležal, který prostřelil brankáře Valachů. Tomuto gólu předcházela nádherná souhra třetí útočné formace. V polovině základní části byli vyloučeni dva hráči Bobrů. Dvojnásobná přesilová hra měla trvat 68 vteřin. Po bleskové souhře druhé formace HHK se diváci dočkali vyrovnávací branky. Jejím autorem byl Míra Juda. Dokonalý obrat předvedli velkomeziříčští v následné přesilovce pěti proti čtyřem. Vedoucí gól zajistil Ondra Malec. Ve 34. minutě odstoupil pro zranění brankář Valachů Slovák, kterého nahradil Tkadlec. Na konci druhé třetiny měli hosté přesilovou hru, která se z větší části překlopila do třetí periody. V samém závěru početní výhody se Valaši prosadili. Autorem branky byl Tomáš Vávra. Valaši ještě jednou strhli vedení na svoji stranu. Ve 48. minutě vstřelil vedoucí gól Ondřej Gabrhelík. Velká vůle, neskutečné nasazení a bojovnost přinesla své ovoce v 53. minutě, kdy se velkomeziříčským hokejistům podařilo vyrovnat. Autorem čtvrtého gólu byl Ondra Malec. Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, a tak následovalo prodloužení. V 62. minutě dal vítěznou branku Tomáš Střecha.
Domácí tým si připsal důležité dva body do tabulky. Velké poděkování patří všem fanouškům, kteří hnali svými hlasivkami náš tým za vítězstvím.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: Od začátku kluci dřeli a bylo vidět, že po předchozích výsledkově nevydařených utkáních, chtějí proti lídrovi soutěže uspět. Bohužel v první vyrovnané třetině jsme neproměnili šance a hosté dvě ano. Následovala z naší strany vynikající třetina, kdy jsme dobře bruslili, rychle přistupovali k soupeři už v útočném pásmu, vyhrávali osobní souboje a z tlaku konečně taky vytěžili góly a utkání jsme otočili. Pak hosté dvěma brankami utkání překlopili na svoji stranu. Ale dnes jsme ukázali velkou morální sílu, srovnali jsme. A hned na začátku prodloužení Tomáš ujel a dal vítězný gól. Myslím, že dnes si dva body zasloužíme, za to, co kluci divákům předvedli a s jakou chutí hráli. Velkou pochvalu zaslouží celý tým!

Jaroslav Juda
HHK VM

19

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.