Volejbaloví junioři měli úspěšný víkend

25Start letadla. Tak by se dalo nazvat vystoupení našich juniorů v dalším turnaji volejbalové extraligy. Postoupili jsme mezi nejlepších pět týmů a určitě jsme nečekali nějaké snadné zápasy.

Turnaj se konal v Ostravě, pořadatelem bylo domácí Blue Volley. Hrálo se v nové moderní hale jednoduchých tvarů, která by jednou mohla být i ve Velkém Meziříčí. Po příjezdu jsme zjistili, že nepřijede dosud vedoucí celek celé extraligy Příbram, kterou postihla karanténa omikronu. První zápas v pravé poledne s pražskými Lvy se vyloženě nepodařil. Hráli jsme příšerně. Lvi improvizovali s nahrávačem a určitě nebyli v nejlepší formě a i tak si s námi dělali, co chtěli a po třech nevydařených setech slavili snadné vítězství. Tím to pro sobotu skončilo. Odpoledne a večer jsme vyplnili návštěvou extraligového zápasu mužů Ostrava-České Budějovice, za které stále nastupuje jedno z nejlepších liber u nás Martin Kryštof a dále ještě odchovanec havlíčkobrodského volejbalu Martin Licek. Oba patřili k nejlepším hráčům utkání. Den jsme zakončili na Stodolní, kde jsme si s Ondrou dali dva panáky na vítězství v nedělních dvou zápasech. Kdybychom věděli, že skutečně vyhrajeme, pijeme před každým zápasem. Čekali nás oba domácí celky. Hrálo se pro změnu na Janáčkově konzervatoři, domácím hřišti VK Ostrava. Nejprve však byl zápas s Blue Volley. Vyhráli jsme 3:1. Vítězství se však nerodilo lehce.

Po dvou poměrně snadno vyhraných setech na nás přišla krize. Výsledkem byl prohraný třetí set. Ve čtvrtém jsme si celou dobu vytvořili slušný náskok a v koncovce 24:19 jsme možná už trochu slavili. Ale ouha. Soupeř se nevzdal, bojoval o každý míč, až vyrovnal na 24:24. Nakonec jsme se zkoncentrovali a po několika mečbolech jsme ten poslední ubojovali. První vítězství, která nám dalo naději elitní skupinu zachránit. Výkon byl lepší jak proti Lvům, ale ke spokojenosti měl ještě daleko. Nyní k udržení v elitě bylo nutné porazit domácí VK. Obavy jasné, výzva velká. Jako mávnutím kouzelného proutku se změnilo naše vystoupení. Od začátku jsme byli lepší a udržovali si stále náskok. Na útoku kralovali Martin Smetana a Dominik Medek. Nahrávač Tomáš Kopecký si vzpomněl na své angažmá v Liberci a reprezentační minulost a jestliže se mu nevydařili předchozí dva zápasy, tak tento zvládl na jedničku několikrát podtrženou. Hodně jsme i ublokovali a pochytali v poli zásluhou ostatních. Matyáše Pospíšila, Honzy Vaniniho, Matouše Špačka, Adama Dobrovolného a obou liber Tanyse Bantianidise a Vojty Hladíka. Lavička povzbuzovala, že nemohla mluvit. Dva sety jsme zvládli mazáckým způsobem.

Přišel třetí set a soupeř se až neuvěřitelně zvednul a nedal nám vůbec žádnou šanci. Ovšem čtvrtý set byl přehlídkou toho nejlepšího juniorského volejbalu. My si udržovali nepatrný náskok a utekli jsme až v koncovce na 24:19. Podobně jako s Blue Volley. Ostraváci to nevzdali, výborným podáním dotáhli až na rozdíl jednoho bodu. My ovšem byli na vítězné vlně a Dominik Medek tvrdou smečí skrz blok ukončil zápas. Pomalý start a rozhodný vzlet. Nakonec nás to katapultovalo a druhé místo tabulky. Příbram dohrávat nebude, takže druhé místo a jistota finálového turnaje nejlepších osmi celků. A to ještě dva turnaje chybí do konce dlouhodobé soutěže! Každopádně tento víkend se nakonec vydařil.

VELMEZ – Lvi Praha 0:3 (-19,-18,-17)
VELMEZ – Blue Volley Ostrava 3:1 (18,21,-14,26)
VELMEZ – VK Ostrava 3:1 (19,23,-16,23)

Hráli: Martin Smetana, Dominik Medek, Tomáš Kopecký, Matyáš Pospíšil, Jan Vanini, Zdeněk Švaříček, Adam Dobrovolný, Matouš Špaček, Jiří Jirásek, Adam Kalivoda, Tanys Bantianidis, Votěch Hladík a nová posila z Polné, sedmnáctiletý Martin Čumpl.

POZVÁNKA NA 1.LIGU MUŽŮ. V pátek 21.1 v 19:30 přivítáme v naší tělocvičně za kostelem jednoho z aspirantů na celkové prvenství celek Hradce Králové, v jehož středu nastupuje bývalý reprezentant Aleš Holubec a několikanásobný volejbalista roku a vítěz prestižní ligy mistrů, telčský odchovanec Jan Štokr.

Petr Juda

23 copy

24

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.