Starší žáci ve druhém kole Žákovské ligy byli napůl úspěšní

32Ve druhém kole celostátní Žákovské ligy jsme zajížděli do „Bublina arény" v Telnici. Za soupeře jsme tentokrát měli HBC Olomouc, SKKP Handball Brno, Sokol Telnice a Liberec Handball.

Prvního soupeře z Olomouce jsme jasně přehráli 30:15. Ve druhém těžkém zápase proti SKKP Brno jsme v první desetiminutovce tahali za kratší konec. Kluci ukázali bojovnost a po zlepšeném výkonu v druhé půli jsme nakonec zvítězili 24:19. Ve třetím utkání proti aktuálně nejlepšímu celku celé Žákovské ligy, domácí Telnici, jsme nastoupili v plném nasazení. První půle byla velice vyrovnaná a dvoubranková poločasová ztráta nám stále dávala naději na bodový zisk. Avšak špatný vstup do druhé půle pro nás znamenal konec nadějí na pěkný výsledek. Prvních šest minut jsme prohráli rozdílem šesti branek. Po oddechovém čase se naše hra sice opět stabilizovala, ale soupeř si vypracovaný náskok držel až do konce, a tak jsme prohráli pro nás trochu krutým výsledkem 29:21. V posledním čtvrtém utkání jsme nastoupili proti Liberci, ve kterém jsme byli mírným favoritem. Bohužel kluci k zápasu přistoupili laxně a bez stoprocentní koncentrace. První desetiminutovku jsme tím pádem prohráli 2:9. Následná stíhací jízda vyvrcholila 2 minuty před konce, kdy jsme dotáhli na dvoubrankový rozdíl. Bohužel následné ztáty i neproměněná sedmička nakonec znamenali prohru 20:25.

Musíme konstatovat, že z tohoto turnaje jsme si asi více bodů dovézt nezasloužili. Kluky hodně srazila prohra s Telnicí a v posledním utkání již nebyla síla zvednout hlavu. Škoda. I přesto je potřeba klukům poděkovat za předvedený výkon. Po odehraných 2 turnajích se nyní nacházíme se ziskem 8 bodů na pěkném 12. místě (z pětadvaceti účastníků) v celonárodní Žákovské lize, což je určitě perfekní vizitka našeho oddílu!

Výsledky:

VM x Olomouc 30:15
VM x Brno 24:19
VM x Telnice 29:21
VM x Liberec 20:25

Sestava: Navrátil O. Jaša A, Borkovec M., Fiala Š., Trifanov O., Sedlák M., Krejčí A., Jelínek T., Fexa R., Hradecký F., Badalík M., Trenéři: Navrátil R., Kavka P.

Tabulka a výsledky ŽÁKOVSKÉ LIGY ZDE
Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz.

Ondřej Poul

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.