Dorostenci byli na VELMEZ CUPU 2022 stříbrní

36Po dvou letech se opět podařilo uspořádat tradiční turnaj mladšího dorostu VELMEZ CUP. Dorostenci tak měli možnost herní prověrky v zimní přestávce.

Turnaje se kromě našeho týmu zúčastnili týmy Kopřivnice, Vršovic a Pardubic. Hrací systém byl zvolen každý s každým a pak ještě o umístění s hracím časem 1x 30minut.
Naše družstvo se potýkalo se značnou marodkou, takže spíše místo posouvání herních součinnosti celého družstva dál jsme se soustředili na nacvičené věci, individuální činnosti a součinnost jednotlivých dvojic.

V prvním utkání jsme se utkali s KH Kopřivnice, kdy jsme doplatili kolem 20. minuty na hluchou pasáž, kterou soupeř využil a odskočil na čtyři branky. Utkání hrané ve vysokém tempu s dobrou kombinační hrou jsme prohráli 12:17. V druhém utkání jsme si jednoznačně poradili s týmem 1.HC Pardubice 26:14. V utkání se dařilo jak v obranné činnosti, tak v rychlém přechodu do útok. Někteří hráči si vyzkoušeli na hřišti i jiné role, což bylo velmi přínosné. V posledním utkání „ve skupině" jsme se utkali s Lokomotivou Vršovice. Od začátku utkání se nám nedařila obrana podle představ. V útok jsme zkoušeli herní variantu se dvěma pivoty, která sice přinášela brankové příležitosti, ale spoustu jsme jich trestuhodně zahodili. V polovině utkání jsem překlopili skóre na naši stranu a dovedli utkání k vítězství 17:12.

Druhé místo znamenalo finálové utkání s KH Kopřivnice. Chtěli jsme zlepšit výkon z prvního utkání, bohužel toto se nenaplnilo. Technické chyby a neproměněné šance nás sráželi s velmi dobře hrajícím soupeřem. Zkusili jsme tak i variantu 7 na 6 bez brankáře, kdy jsme se dokázali k soupeři přiblížit. Kopřivnický brankář nás ale doslova vymazal a utkání nakonec vyznělo jednoznačně pro soupeře 13:22.
Herní prověrka již byla potřeba a hráči mohli ukázat kam se v přípravě posunuli.

Robin Koudela byl vyhlášen nejlepším střelcem turnaje s 26 vstřelenými brankami. V příštím týdnu budou dorostenci pokračovat mini kempem a turnajem v Liberci.
I když v této době není jednoduché pořádat jakoukoliv akci, vše dopadlo dobře jak po sportovní, tak po organizační stránce.

Pořadí turnaje: 1.KH Kopřivnice, 2. TJ Sokol Velké Meziříčí, 3. 1. HC Pardubice, 4. Lokomotiva Vršovice
Sestava: Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Benjamin Rosa (9), Robin Koudela (26), Denis Vik (1) , Martin Kakač (11), Štěpán Čermák (8), Marek Sedlák (1), Jakub Finsterle (8), Michal Urbanec (3), Matěj Brabec (1), trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová.

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.