Oba zápasy jsme prohráli

40Volejbalová 1. liga dospěla do poloviny nadstavby skupiny o 1.-8. místo. Los svedl spolu družstva, která tvořila dvojice. My byli dohromady se Slavií Hradec Králové.

V pátek se hrálo u nás a v sobotu u soupeře. Oba zápasy jsme prohráli, ovšem nedali jsme se lacino. Nejprve nás dostihl koronavirus a „napadl" hned pět hráčů. Čtyři juniory a jednoho věkem již patřícího mezi muže. Přesto jsme zápasy nepřekládali jako Benátky s Dobřichovicemi (zřejmě bylo nakaženo více hráčů).

Hradec přijel kompletní se všemi oporami vedenými několikanásobným volejbalistou roku, vítězem prestižní ligy mistrů Janem Štokrem a Alešem Holubcem, dlouholetým reprezentačním blokařem. A ti o době dávali vědět celý zápas, respektive oba zápasy. I my jsme dávali o sobě vědět. Základní sestava nastoupila s Víťou Šimkem na nahrávce, Jirkou Hurytou a Adamem Benáčkem na bloku, univerzálem Martinem Pavlovským, liberem Markem Slavíkem, Ríšou Stanislavem a poprvé v letošní sezóně nastoupil i Ondra Žaba, oba na smeči. Střídali Honza Kučera a Tomáš Kopecký, připraven byl ještě Štěpán Žaba. Před slušnou návštěvou jsme se soupeřem drželi krok až do koncovek. Tam jsme bohužel udělali jednu, dvě chyby a vždy se radoval soupeř. Výsledek 0:3 byl až moc krutý. Alespoň set jsme si zasloužili vyhrát.

V sobotu se pořadatelství obrátilo, jeli jsme do Hradce. V hale nás přivítala taková zima, že si nic nezadala s „vyhlášenou" halou ve Zlíně. Naše základní sestava doznala jedinou změnu. Nahrávačský post tentokrát obsadil Tomáš Kopecký. Navíc poprvé za nás nastoupil i Dominik Žaba, ovšem do zápasu nezasáhl. My hráli snad ještě lépe než doma. Ovšem chyby nás opět připravily o lepší výsledek. Vedeme v prvním setu 22:20 a zkazíme podání. Vybojujeme další bod, vedeme 23:21 a opět zkazíme servis. A soupeř chytl druhý dech, vyrovnal a po přetahované proměnil svů třetí setbol ve vítězství. Druhý set do dvacítky vyrovnaný, potom Hradec utekl. Třetí set domácí podcenili, nechali Štokra na lavičce a my toho hned využili a vedli až o 10 bodů. Navrátivší opora domácích v závěru dělala, co mohla, ale na vítezství to nestačilo. Alespoň set. V dalším setu jsme se nevzdali ani při čtyřbodovém náskoku hradeckých, dotáhli jsme až na 20:20, v koncovce došly síly a favorit se radoval. My ovšem bojovali a i když jsme prohráli, smutnit nemusíme. Takové porážky s „vyceněnými zuby" zase tolik nemrzí. Pochválit lze celý tým včetně lavičky.

VELMEZ – Slavia Hradec Králové 0:3 (-22,-23,-21)
Slavia Hradec Králové – VELMEZ 3:1 (25,20,-19,21)

POZVÁNKA NA DALŠÍ KOLO:
Pátek 28.1. v 19:30 VELMEZ – EGE České Budějovice
Sobota 29.1. v 18:00 VELMEZ – USK Plzeň
Tělocvična u kostela

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.